avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Contabilizare factura de avans a lucrarilor de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Contabilizare factura de avans a lucrarilor de constructii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema:

firma de constructii mictointreprindere infiintata in 2013 factureaza pe parcursul lunilor sptembrie 2013, octombrie 2013, facturi de avans pentru o lucrare care va fii finalizata in februarie 2014.
Cum contabilizez facturile de avans pe 472 sau 704?
daca contabilizez factura pe venituri in avans 472 - firma nu depaseste 65.000 euro C.A. si ramane la impozit pe venit micro.
daca contabilizez factura pe venit 704 - firma depaseste 65.000 euro C.A. si trece in ultimul trimiestu la impozit pe profit.
cum ma sfatuiti sa rezolv aceasta problema ca sa nu am probleme la un control?
contractul este facut ca facturarea sa fie pe parcurs ce lucrarea avanseaza iar factura de final sa fie la predarea primirea lucrari si stormeatrea facturilor de avans care s-au emis pe parcurs.
multumesc
Cel mai recent răspuns: cristianoctavian , utilizator 12:47, 10 Ianuarie 2014
Sfatul meu este sa inregistrati pe venituri fiecare stadiu de lucrari ca sa nu aveti probleme la un control ulterior. Contractul stipuleaza intr-adevar ca la finalul lucrarii sa stornati avansurile , insa avand in vedere posbilitatea depasirii cifrei de afaceri aferente impozitului pe veniturle microintreprinderilor, exista posibilitatea ca organul de control sa nu accepte inregistrarea pe venituri in avans.
Conform Codului Fiscal, art 134-1 al (7)Prestările de servicii care determină decontări sau plăţi succesive, cum sunt serviciile de construcţii-montaj, consultanţă, cercetare, expertiză şi alte servicii similare, sunt considerate efectuate la data la care sunt emise situaţii de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcţie de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari.
nu s-a emis situatii de lucru pt facturile emise in 2013.
urmeaza sa se face un proces de predare primire a lucrari si acceptate de beneficiar la final.
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Note contabile constructii previas previas firma se ocupa mai recent cu executarea lucrarilor de constructii si as dori sa stiu daca notele contabile sunt corecte 5121=419 avans client 411=419,4427 ... (vezi toată discuția)
Despre chirii ramolex ramolex Buna ziua! Luna aceasta firma noastra a semnat cu un client un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, pe un an de zile, cu posibilitate de ... (vezi toată discuția)