avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua.Ma poate lamurii si pe mine cineva in legatura cu intoarcerea la munca?Am optat pentru concediu crestere copil 1 an pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei pana implineste copilul 2 ani,iar tatal copilului a facut cerere si a anuntat ca nu va sta acasa cu copilul (in luna 12).Acum intrebarea mea este eu cand trebuie sa ma intorc la munca?pana implineste copilul 1 an sau pana implineste copilul 11 luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:09, 8 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Stimulentul de insertie il veti primi in situatia in care obţineti venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
In situatia in care sotul nu va sta acasa in ultima luna, va sfatuiesc sa va reluati activitatea dupa implinirea varstei de un an a copilului.
In cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.
1. Deoarece ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 ani iar tatal copilului nu intra cel putin o luna in CCC atunci trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (cel mai tarziu cu o zi inainte).

2. In acest fel veti putea beneficia de stimulentul de insertie de la data cand copilul implineste 1 an si pana cand va implini 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie penesmaria penesmaria Buna ziua! Copilul meu implineste 1 an in luna mai. Cand ma intorc la serviciu pentru a beneficia de stimulent de insertie? Mentionez ca tatal nu sta o luna ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)