mai bine stati linuistit ca mai mult ii intaratati pe judecatori si mare lucru nu rezolvati.
daca nu va judeca ei, va judeca colegii lor....acelasi birou...
Propunerea de recuzare se face pentru fiecare judecator in parte (daca este cazul) si, de regula, inainte de inceperea dezbaterilor.
Motivele pentru care pot fi recuzati judecatorii sunt aratate la art. 27 Cod procedura civila.
Asupra recuzarii se decide in camera de consiliu, fara prezenta partilor si ascultandu-l pe cel recuzat.
Incheierea prin care s-a incuviintat recuzarea nu este supusa niciunei cai de atac iar incheierea prin care s-a respins recuzarea se poate ataca o data cu fondul.
Recuzare si repartizare aletaorie a dosarelor. Vedeti, noi tot "capul ce se pleaca sabia nu-l taie" propovaduim-foarte corect! Daca asa vor trai si copiii copiilor nostri?! Sa apara a treia oara un judecator, fiind deja recuzat (si admis intr-un alt dosar cu "aceleasi personaje"), este chiar pura intamplare, bineinteles. Eu pot spune, pentru ca nu sunt in sistem. Dar daca ar fi sa imi castig painea alaturi de domniile lor, as vorbi mai putin.
Alt caz: Judecator/oare care comite in fata unei sali pline de avocati(profesionisti) incalcari flagrante ale procedurilor, care se compromite in asa hal preferand sa fie taxat/a drept neprofesionist/a sau...altfel,(fara probe este bine sa nu pronunti anumite cuvinte, iar cu probe, cam tot asa!) cum sa o mai recuzi? O lasi sa te judece, ca in urma cu 10 luni, stiind ca este o cacealma. Ce avocat sacrifici? Da, raspunsul este corect,mai bine sa nu ii recuzi...daca este o intamplare, ai sanse de 50%, iar daca nu este o intamplare, -%. parere de justitabil.