avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu angajat pensionar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu angajat pensionar

Buna ziua,

Vreau sa va cer parerea in rezolvarea urmatoarei spete:
In cazul in care se doreste angajarea unui pensionar cu CIM pe durata nedeterminata, pe 2 ore si salariu de baza de 250 lei ce contributii trebuie sa declare si sa platesca angajatorul?
Din forum am vazut ca angajatul pensionar are dreptul sa primesca deducere personala pentru venitul aferent functiei de baza. In acest caz, in care deducerea este mai mare decat venitul brut nu se mai datoreaza impozit pe venit. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:53, 11 Ianuarie 2014
1. Da, asa este, aveti dreptate, nu se retine impozitul pe venit.

2. Unui salariat-pensionar nu i se retine si nu se plateste contributia pentru somaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii datorate - contract de mandat - 1 mai 2016 ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti care sunt cotele de contributii sociale datorate pentru un cenzor/presedinte asociatie de proprietari, beneficiar al unei ... (vezi toată discuția)
Deducere, contributii cim norma partiala dona77 dona77 Buna seara, Baza la care se aplica contributiile (+impozitul) datorate la stat pentru un CIM cu norma partiala este venitul brut corespunzator acelei norme ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)