avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere credite nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere credite nevoi personale

Buna ziua!
As dori un sfat real despre creditele de nevoi personale, daca si cand se prescriu acestea daca imprumutatul nu mai poate plati acele credite nici proprietati fixe si mobile nu are?
Buna ziua,

termenul este de 3 ani de la scadenta, daca creditorul nu face cerere de executare in acest timp, debitorul nu face nicio plata si nu se primeste nicio notificare de plata, sau nu are loc niciun altfel de act intrerupator al curgerii termenului de prescriptie.
Daca nu aveti bunuri si nici venituri salariale, vor astepta pana veti avea. Cumva trebuie sa traiti. Foarte rar si doar cand e vb de sume mici , bancile lasa sa se prescrie dreptul lor de a-l executa silit pe debitor.
3 ani de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Va rog sa-mi explicati acest termen,, scadenta anticipata a creditului" ca sa inteleaga toata lumea.
Va multumesc oricum pentru raspunsuri!
Un contract de credit semnat si asumat de ambele parti presupune un termen scadent final (credit acordat de 3,5,10 ani).

Daca nu se platesc ratele convenite conform contractului (ceea ce echivaleaza cu o nerespectare a clauzelor contractuale), atunci partea care nu se afla in culpa (in speta banca) - conform contractului - este indreptatita sa declarare scadenta anticipata a creditului (adica sa nu mai astepte tot cei 3,5, 10 ani durata initiala a creditului), ci poate pretinde anticipat plata intregii sume (credit initial, dobanzi, penalizari, comisioane totale).
Toata lumea aflata in criza si in incapacitate de plata, unii ca mine lucreaza fara forme legale ca sa se poata intretina si in lipsa unui job normal, deci toata lumea intreaba daca vom putea scapa de aceste credite candva, de aceea am initiat acest topic!?

Alte discuții în legătură

Prescriptia elena 26 elena 26 Dragii mei va intreb daca cineva ma poate ajuta daca mai exista prescriptia unui debit dupa 3 ani in care nu s-a depus nici macar un leu in debitul respectiv? ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)