Buna ziua!
As dori un sfat real despre creditele de nevoi personale, daca si cand se prescriu acestea daca imprumutatul nu mai poate plati acele credite nici proprietati fixe si mobile nu are?
Cu respect, cred ca intrebarea este daca puteti plati aceste credite. Nu sa scapati de ele. bancile nu dau de pomana. Orice cetatean are si obligatii, pe langa drepturi. Cand si le asuma, este de datoria lui sa si le indeplineasca. Cand iei ceva si nu mai dai inapoi, este ca si cum ai fura.
Creditele sunt asa scumpe in Romania tocmai datorita celor care nu si le platesc. Noi toti cei care platim corect platim si creditele dvs si ale altora ca si dvs. Nu mi se pare deloc corect sa fie asa.
Oricum, stati linistit. Foarte rar bancile lasa sa se perime dreptul lor de a executa silit debitorii. Daca nu au ce recupera ele cesioneaza firmelor de recuperare si acestea va urmaresc toata viata.
Cand veti dobandi bunuri sau veti lucra legal, va vor executa silit. Atunci veti avea de platit mult mai mult decat acum si veti regreta ca nu arti platit la timp.
Este adevarat ca aceste credite sunt asigurate de catre banci si nu vor pierde nimic? Ba inca vor avea de castigat si societatile de recuperatori...
Intrebarea era cea de sus si nu faptul ca ma sustrag de la plata si nimeni nu se sutrage de la plata daca pateste ceva si nu mai are de unde plati acele credite, ale mele cel putin nu sunt asigurate in caz de somaj.
Deci nu cred ca are cineva treaba cu creditele mele sau ale altcuiva, iar dobanzile se stabilesc extern pentru aceasta tara care este asa cum este...
Nu ma lamureste nimeni cu o lege clara si citesc pe aici numai pareri si sugestii.
Prescriptia
elena 26
Dragii mei va intreb daca cineva ma poate ajuta daca mai exista prescriptia unui debit dupa 3 ani in care nu s-a depus nici macar un leu in debitul respectiv? ... (vezi toată discuția)