avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Deducere Casco
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Deducere Casco

Va rog sa imi spuneti daca cheltuiala cu asigurarea casco este deductibila la o firma de taxi care foloseste un autoturism inchiriat printr-un contract de comodat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:09, 10 Ianuarie 2014
Daca utilizati masina doar in scopul producerii de venituri, atunci cheltuiala cu prima de asigurare este deductibila integral, in caz contrar, este deductibila 50%.
In cazul descris mai sus, contravaloarea politei CASCO este deductibia 100%.

Pentru ca autoturismul are alt proprietar, chitanta se va elibera pe numele acestuia. Pentru ca plata ati facut-o dvs., firma de taxi, veti intocmi catre proprietar o dispozitie de plata (acesta va trebui s-o semneze) care atesta faptul ca i-ati dat banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere autoturism ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este daca se poate inchiria un autoturism de la o firma la alta si data cheltuiala este deductibila. Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu piesele auto simoponea simoponea Buna ziua\\" Am un auto pe care il folosesc numai in scop de serviciu si cheltuiala cu piesele este deductibila integral? Multumesc! (vezi toată discuția)
Deductibilitate prima asigurare casco Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Buna ziua Am incheiat asigurare Casco pentru o masina achizitionata in leasing si nu stiu daca primele de asigurare sunt deductibile la calcul impozit pe ... (vezi toată discuția)