avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoare sau amenda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoare sau amenda

de ce depind daca judecatorul se aplica inchisoare sau amenda? in cazul in care legea prevede ca infractiunea comisa se pedepseste cu inchisoarea sau amenda?
depind de persoana inculpatului? de prejudiciu?
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 20:30, 8 Ianuarie 2014
Sunt mai multi factori care au inraurire asupra deciziei judecatorului in privinta pedepsei care urmeaza a fi aplicata unui inculpat. Circumstante atenuante precum o conduita anterioara buna a inculpatului, o atitudine de recunoastere a faptei si colaborarea cu organele de urmarire penala, recuperarea partiala sau totala a prejudiciului prin eforturile proprii ale inculpatului raportate la gravitatea infractiunii pot orienta decizia judecatorului spre o pedeapsa mai usoara. Exista insa si alte circumstante care pot fi avute in vedere, acestea putand fi atat atenuante (in favoarea inculpatului), cat si agravante.
am mai multe condamnari cu suspendare sub supraveghere (6 pedepse si sunt contopite+3 ani sub supraveghere),dar nu e recidiva,faptele sunt in concurs....am recunoscut,prejudiciul este achitat,am familie,am loc de munca,sunt unic intretinator al familiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Slutirea,pierderea vederii complet calafeteanu calafeteanu BUNA ZIUA.Am o discutie in contradictoriu cu un coleg de facultate,despre o speta juridica.Un recidivist,/avind recidiva de 3 ani /eliberat conditionat,se ... (vezi toată discuția)
Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)
Amenda penala sau inchisoare? Sebastian1990 Sebastian1990 Atunci cand o infractiune are ca pedeapsa amenda sau inchisoare (de la 3 luni la un an) cum se alege intre cele doua? In ce caz se pedepseste cu inchisoarea ... (vezi toată discuția)