avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale separare retragere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

separare retragere

Buna ziua.am o societate comerciala la care eu sunt actionar 99% iar 1% detine administratorul firmei(eu sint stabilita in strainatate de 30 ani).Avem 2 imobile dintre care unul, cumparat prin credit care va fi lichidat doar peste 15 ani.Eu as vrea sa ma separ de asociatul meu.El este de acord si doreste sa preia acest imobil cumparat prin credit si bineinteles va plati in continuare ratele lunare aferente creditului.Va rog mult sa ma sfatuiti care sunt demersurile?Luna aceasta voi veni in Romania dar numai pt 2 saptamani,de aceea va cer sfatul in prealabil,timpul meu fiind limitat.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: mara100 , utilizator 09:32, 9 Aprilie 2009
Trebuie sa va prezentati impreuna cu celalalt asociat la Oficiul Registrului Comertului si sa faceti cesiunea de parti sociale .
Va multumesc pt promptitudine.Pt .o separare completa asociatul meu ar trebui sa-si infiinteze o noua societate ?Ce probleme ar putea sa apara cu transferarea creditului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma cu datorii ContSters95349 ContSters95349 Buna ziua. Am o firma de transport marfa din 1995 si am un credit de 15.000 euro pe firma de aprox 3 luni si 2 facturi scadente peste 2 luni FARA fila cec in ... (vezi toată discuția)
Desprindere societate m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am din nou nevoie de informatii cu privire la urmatorul fapt: Firma la care lucrez are un obiect de activitate principal si unul secundar. ... (vezi toată discuția)