avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Bună ziua!

Vreau să cumpăr o grădină care are suprafaţa de 18 ari , pe care o deţin de pe timpul colectivului . Poate vă gândiţi cum vreau să cumpăr o grădină care deja o deţin . Păi această grădină avea o casă pe care am cumpărat-o doar printr-o hârtie semnată doar cu martori . Timp de atâţia ani au apărut şi moştenitori dar ei în acte nu au decât 9 ari. Deci în concluzie este posibil să cumpăr de la moştenitori grădina dacă ei au doar 9 ari şi eu plătesc impozit pe 18 ari ? Noul titlu de proprietate va fi cu o suprafaţa de 9 ari sau 18 ?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 10:15, 9 Ianuarie 2014
pentru cei 9 ari pe care exista acte incheiati contract de vanzare cumparare. pentru diferenta de suprafata faceti actiune in instanta pentru uzucapiune, daca detineti terenul de mai mult de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate cu act de mana valentinainna valentinainna In urma cu 40 de ani o casa si 10 ari din totalul de 17 ari au fost vanduti cu chitanta de mana.In 2002 s-a eliberat titlul de proprietate pentru casa si cei ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de propietate iongiurca iongiurca Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ; -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan ... (vezi toată discuția)
Probleme intabulare danieldragut danieldragut Parintii mei au cumparat de la un unchi al mamei casa si terenul dimprejur,in total 37 de ari.Contractul de vanzare cumparare s-a facut in noiembrie 1991 in ... (vezi toată discuția)