Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca executorie de drept, prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.Avand in vedere ca debitoarea nu va plati, pot apela la executorul judecatoresc inauntru acestui termen in vederea executarii silite?
Multumesc.
Da, daca dispozitivul hotararii nu cuprinde un termen, atunci obligatia este exigibila imediat ce hotararea a ramas definitiva. Insa tb sa asteptati redactarea si comunicarea hotararii catre toate partile din dosar, sa treaca termenul de declarare a caii de atac si - daca nu se ataca hotararea sa o legalizati si abia apoi sa va prezentati la executor.
Este vorba de Cerere cu valoare redusa. Hotararea mi-a fost comunicata, este executorie de drept.La Judecatorie, cand am solicitat legalizarea mi-au spus ca trebuie sa fac copii dupa hotararea de la dosar pe care ei sa scrie "conform original", altceva nu au ce-i face, netrecand termenul de 30 de zile in care putea fi declarat apelul. Executorul vrea ca pe hotatarare sa scrie " nu este definitiva", in final, mi-a luat exemplarul original, urmand a solicita instantei incuviintarea executarii.La urma urmei, cum este corect si legal? Care sunt pasii d eurmat pt a pune in executare aceasta hotarare? Eu am avut in vedere si faptul ca acesti debitor este in pragul declararii falimentului, nu am timp de pierdut.
Multumesc.