avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligatii introduse de banca in derularea unui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligatii introduse de banca in derularea unui contract de credit

Buna ziua!

Va rog daca cineve ma poate ajuta sa-mi spuna in baza carei prevederi legislative o banca la care am mai multe contracte de credit (mentionez sunt un SRL) ma poate obliga ca eu societatea sa solicit clientilor mei printr-o notificare emisa de catre banca sa se angajeze irevocabil sa efectueze plata datoriilor catre mine numai in conturile mele deschise la respectiva banca.
Am cunoscut cazuri cand banca trimetea clientilor astfel de notificari, dar in cazul de fata eu societate sunt trimis cu notificarile ,,in dinti" la clienti si ii ,,rog" sa se ,, angajeze irevocabil".
Mentionez ca nu am inregistrat in toata istoria mea nici un leu restanta la credite sau dobanzi, masurile luate actualmente de banca vin odata cu reinoirea unei linii de credit.
V-as fi recunoscator pentru o mica idee (daca banca procedeaza sau nu corect) intrucat desi ,,cotizez " lunar (prin dobanzi si comisioane) cu sume fabuloase conditiile impuse devin din ce in ce mai insuportabile.(Actuala masura imi ingreuneaza foarte mult activitatea intrucat platile se deruleaza mult mai usor prin aceliasi banici adica BRD-BRD, BCR-BCR, BT-BT, ...si mult mai greu BCR-Unicredit, BRD-Unicredit, BT-Unicredit)
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:26, 9 Ianuarie 2014
Nu exista nicio prevedere prin care puteti fi obligat. Puteti sa refuzati, asa cum si ei pot sa refuze sa prelungeasca linia. Este o relatie contractuala, este normal ca ambele parti sa aiba pretentii de la cealalta.
V-ati angajat sa rulati prin ei un anumit procent din tranzactii si nu prea v-ati respectat angajamentul asta? Altfel nu-mi explic de ce vi se cere asta.

Cat despre cotizare, termenul mi se pare malitios, mai ales folosit de un comercint. Dvs faceti profic ruland banii imprumutati, e evident ca datorati un pret pentru asta. Dvs ca si profesionist va oferiti gratis serviciile partenerilor de afaceri? ma indoiesc. banca de ce ar face-o?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati asigurari cristi111us cristi111us Buna ziua. Rog comunicarea numelui societatii de asigurare care intocmea in anii 2005-2006 asigurarile pt creditele de nevoi personale (alias \\"cu ... (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)