avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite - scutiri pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite - scutiri pentru persoane cu handicap

Buna ziua,sotul meu are certificat de handicap accentuat permanent.intrbarea mea este poate fii scutit pe impozit casa si teren daca nu suntem proprietari pe casa?Casa apartine tatalui meu si stau de 20 de ani in ea.Suntem trecuti pe rol la primarie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: febletea , utilizator 16:52, 9 Ianuarie 2014
Ati scris ca nu sunteti proprietari dar sunteti trecuti pe rol fiscal la primarie. Pe rolul fiscal figurati cu casa si terenul cu cota parte ?
Daca da, conform art 284, alin 4 si alin 5 cod fiscal beneficiati de scutire pentru cota dvs si a sotului:
[ link extern ]

(4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.
(5) În cazul unei clădiri, al unui teren sau al unui mijloc de transport deţinut în comun de o persoană fizică prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4), scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.

si pct 211 din norme:
[ link extern ]

211. Scutirile prevăzute la art. 284 alin. (1) - (4) din Codul fiscal se acordă în proporţie de 100% pentru bunurile proprii şi pentru bunurile comune ale soţilor, stabilite potrivit Cdului familiei.

Scutirea se aplica incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care se depun documentele justificative in vederea scutirii( art 284, alin 8).
Buna seara,multumesc pentru raspuns,suntem trecuti eu sotul si copii.Secretarul de la primarie din localitate, ne-a spus ca nu putem fii scutiti de impozit ca,nu are sotul acte pe casa.Va multumesc,o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru cei incadrati in grad de handicap tatian2 tatian2 sunt pensionar ptr.limita de virsta si de curand am fost incadrat in grad de invaliditate accentuat. in acest caz beneficiez de scutire de impozit pe pensie? (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap vantara vantara buna ziua, am o dilema, am 2 parinti cu grad accentuat de handicap, la taxe si impozite mi sa spus ca ajunge 1 decizie pt scutirea taxelor si impozitelor ... (vezi toată discuția)