avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna am lucrat la o societate timp de 30luni la care conditiile nu erau tocmai cele mai bune din cauza abuzurilor pshiice si verbale aduse de cel ce se ocupa de personal am fost nevoita sa imi fac o scurta demisie care acum imi afecteaza la indemnizatia de somaj deoarece pers respectiva mia transmis k nu am dreptul urmatoarea mea nelamurire e k daca as putea sa fac o plangere impotriva societati la ITM mi ar fi luata in considerare deoarece ei sunt oameni influenti multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 10 Ianuarie 2014
Incetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
dar demisia propriu zisa este doar o declaratieprin care doresc a mi inceta activitatea din motive medicale nu este scris pe ea demisie
In acest sens, poate fi luata in considerare ca fiind o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor.

Nici in aceasta situatie nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj. . Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că acordul exprimat de salariat este un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Goga Raluca Goga Raluca Am lucrat pana pe data De 16 03 2020 iar patrona m a pus sa imi dau demisia cu acordul partilor comune .Credeti .ca pot beneficia De somaj .De precizat .ca am ... (vezi toată discuția)
Buna seara la toti - demisie fortata favu72 favu72 daca m-au pus sa-mi dau demisia de la servici din cauza ca ei au inchiriat spatiul cu tot cu produse{patronii}de ce nu mi se mai acorda somaj dupa 2 ani CCC?:( (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie vladp33 vladp33 daca mi-am inaintat demisia motivata de art.81 alin8 din codul muncii \"Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)