buna ziua am avut un accident rutier si ma simt neajutorat in urma cu 2 saptamani eu si cu prietena mea ne-am deplasat cu autoturismul proprietatea ei ,eu fiind pasagerul din dreapta fata ,autoturismul golf4 hatchback , accidentul sa produs in afara localitati pe un drum national cu o singura banda de sens ,drumul fiind in linie dreapta fara curbe , in fata noastra la circa 700 800 m am obervat un tractor care circula in acelasi sens cu noi toate bune si frumoase prietena mea la circa 300 400m fata de acesta sa incadrat pe banda de depasire semnalizand asiguranduse si am continuat drumul pe partea de sens invers tractoru tinea banda de mers prietena mea avea circa 80 kmh urmarind-o cum conduce la circa 20m in fata noastra un ditamai tractor verde mare mare + ca avea si un plug ditamnai atasat de iel vireaza stanga fara sa semnalizeze fara sa se asigure in fata noastra tractoru masurat avea 7m drumu national 6m efectiv nu aveai pe unde sa il feresti noi eram in depasire cand la vazut prietena mea in fata noastra a franat a tras de volan dreapta si cu stalpu de la sofer a acrosat ultima trupita de la plug dupa care ne-am rasturnat in santul adanc de 2 3 m si nush cum dar cu rotile in sus , soferul tractorului a coborat pe terenul agricol din stanga unde o virat fara sa se asigure , eu pasager din dreapta am iesit din autoturism pe usa din dreapta ,dupa care mi-am ajutat prietena sa iasa ne-a luat ambulanta prietena contuzie la mana stanga si 2 ungii smulse din carne ,eu plaga piramida nazala,plaga buza superioara , ssa intervenit chirurgical am stat 4 zile in urgenta ,prietena o lasat-o in ziua aia , problema este ca soferul tractorului era primarul din orasul nostru , care a declarat si a constata impreuna cu politia ca noi suntem de vina ca nu am pastrat distanta fata de tractor merg si cer expertiza pentru stabilirea modului de producere al accidentului si a pozitiilor autovehiculelor inainte si in timpul accidentului tractorul era inmatriculat pe primarie si proprietate personala a primarului ca rog invatati-ma ce as putea sa mai fac politia tine cu primarul normal dosarul de urmarire penala s-a facut pe numele prietenei mele ce trebuie sa fac si sa cer in continuare
Dumneavoastra nu aveti alta calitate in dosar decat pe aceea de victima.
Nu puteti cere dvs. efectuarea expertizei ci numai conducatorul auto pe numele caruia a fost deschis dosar penal.
Intrebarea este daca celalalt conducator auto, facem abstractie ca este vorba de primar si de relatiile cu politia, a depus plangere penala sau are pretentii la despagubiri.
Banuim ca dvs. nu veti depune plangere impotriva prietenei si nu veti avea pretentii la despagubiri. Avand in vedere ca ati fost internat in spital 4 zile in urma unui accident rutier veti fi obligat sa platiti cheltuielile de spitalizare deoarece asa prevede legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.
Daca aveti suspiciuni privind relatia primar-politie aveti dreptul sa angajati un expert-parte care sa participe la efectuarea expertizei tehnice auto si care sa propuna si alte obiective in vederea clarificarii modului de producere al accidentului. Politia poate sa solicite doar cateva obiective dar care nu pot conduce la stabilirea clara a producerii accidentului.
Prietena are dreptul sa angajeze un avocat care sa o asiste pe toata durata cercetarilor si eventual intr-un proces penal. Dar nu va fi cazul daca nu se depune plangere penala impotriva ei.
Primarul poate solicita daune materiale ptr reparatia tractorului sau mai stiu eu daune au fost produse la utilaj, daune ce vor platite de catre asiguratorul RCA.
Efectuarea unei expertize este un element important in astfel de situatii insa, avand in vedere particularitatile situatiei in care va aflati va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinte si sa va ajute. Prezenta lui la momentul efectuarii actelor de urmarire penala este importanta tocmai pentru respectarea drepturilor dumneavoastra sau ale prietenei dumneavoastra, in conditiile in care trageti concluzia ca se poate vorbi de anumite „influente nefaste” care ar duce la stabilirea unui adevar trunchiat si la ocolirea adevarului obiectiv.
normal ca prietena o sa ceara expertiza dar nu expertiza tehnica , ci expertiza criminalistica care reiese din pozele si masuratorile efectuate , si aia o cerem , adaugand la declaratia care o dat-o ea pentru ca daca o cere acolo nu o mai plateste se face gratis .. normal ca eu nu o sai cer nimic la ea politia poate sa dea rezolutia asta ca ea ii vinovata? ea se afla in depasire si nu avea cum sa evite impactu pentru ca a virat stanga de pe drum national pe un teren agricol si tractoru ocupa ambele sensuri va multumesc
Denumirea completa a expertizei este "expertiza tehnica auto judiciara", expertiza care se plateste, nu este gratuita.
Daca nu o veti plati, expertul o va face la Sf. Asteapta (expertiza nu se face daca nu se plateste anticipat, statul nu plateste ptr ca nu sunt bani) iar atunci finalizarea dosarului penal o vad cel mai devreme prin anul stelar 2035.
Accident rutier
georgel12
buna seara...pe data de 28.04.2012,am avut un accident de circulatie...circulam pe un drum cu prioritate,avand in auto inca 3 persoane...intr-o intersectie,un ... (vezi toată discuția)