avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poate fi fierul vechi considerat subprodus si nu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poate fi fierul vechi considerat subprodus si nu deseu?Deseuri fier vechi

Conform definitiilor din legea 211/2011 privind regimul deseurilor, fierul vechi poate fi scos din categoria deseurilor si poate intra in categoria subproduselor (de exemplu fierul rezultat la dezmembrarea unor instalatii) si poate fi vandut catre un operator economic autorizat ca si componenta metalica?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 21:33, 22 Ianuarie 2014
Poate fi vandut sub forma de profile metalice, tevi etc. catre oricine doreste sa-l cumpere atat PF cat si PJ
komkao a scris:

Poate fi vandut sub forma de profile metalice, tevi etc. catre oricine doreste sa-l cumpere atat PF cat si PJ

Eu l-am vandut cu denumirea de componente metalice unei firme care, la randul ei le valorifica mai departe ca si fier vechi. Este in regula?
De corect este corect, dar cineva trebuie sa plateasca 3% din valoare fond de mediu. Firma careia i-ati vandut componentele metalice este colector de fier vechi?
komkao a scris:

De corect este corect, dar cineva trebuie sa plateasca 3% din valoare fond de mediu. Firma careia i-ati vandut componentele metalice este colector de fier vechi?

Firma careia i-am vandut componentele metalice nu este colector autorizat, dar urmatoarea veriga, respectiv cea de-a doua firma la care ajunge fierul vechi este colector autorizat
Inseamna ca fondul de mediu e datorat de a doua firma si platit prin stopaj la sursa de firma colectoare. Dvs. nu aveti nici o obligatie in acest sens

Alte discuții în legătură

Evidenta deseurilor - urgent jacquelline jacquelline Am urmatoarea problema legata de evidenta gestiunii deseurilor: o societate a obtinut un acord de mediu in vederea demolarii unor mijloace fixe (poduri ... (vezi toată discuția)
Valorificare deseuri jacquelline jacquelline Societatea A, generator de deseuri, vinde deseuri metalice catre o societate B, care are autorizatie de mediu pentru activitatea de comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)
Pret de achizitie pentru deseuri feroase stelach stelach Buna ziua, care este pretul folosit de o firma de colectare a deseurilor de fier vechi, pentru colectarile primite gratuit. Am gasit ca se face la valorea ... (vezi toată discuția)