avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nelamurire vechime in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nelamurire vechime in invatamant

Buna ziua!
As dori sa stiu incepand cu ce data trec la transa de vechime in invatamant >=14 si<18 ani, tinand cont de urmatoarele date:
01.09.2000-31.05.2002-activitate la catedra
01.06.2002-31.08.2003-concediu de ingrijire copil
01.09.2003-05.10.2013-activitate la catedra
06.10.2010-03.07.2012-concediu ingrijire copil
04.07.2012-prezent-activitate la catedra
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 11 Ianuarie 2014
Potrivit Legii nr.63/2011 :

Vechimea in invatamant este formata din vechimea efectiva in invatamant si vechimea recunoscuta in invatamant, dupa caz.

- Vechimea efectiva in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata cu contract individual de munca a desfasurat activitate efectiva de predare la catedra in cadrul unei unitati sau institutii de invatamant. Constituie vechime efectiva in invatamant si perioada in care personalul didactic de conducere, indrumare si control, precum si personalul didactic auxiliar desfasoara activitate in cadrul unei unitati/institutii de invatamant sau unui inspectorat scolar.

- vechimea recunoscuta in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata in invatamant, provenita din alte sectoare de activitate, face dovada ca a profesat in specialitatea inscrisa pe diploma de studii, in cazul in care aceasta persoana ocupa un post didactic in aceeasi specialitate. Aceasta vechime este luata in calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiaza de vechime recunoscuta in invatamant, stabilirea salariului de incadrare al functiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).

Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.

In speta, dupa aproximativ - daca calculul meu este bun - 1 an si 4 luni treceti la tanasa de vechime mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme normare ana500 ana500 Buna ziua . Am nevoie de ceva indrumari in legatura cu trecerea de la o transa de vechime in invatamant la alta . Nu prea sunt in tema . Am citit legea 63 / ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate LUMI1971 LUMI1971 Un cadru didactic care este angajat din 2004 iar in perioada 2008-2010 s-a aflat in ingrijirea copilului, din luna septembrie 2014 trebuie sa treaca la transa ... (vezi toată discuția)
Vechime invatamant palko palko BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE REFERITOARE LA VECHIMEA IN INVATAMANT,MAI EXACT LA TRECEREA IN ALTA TRANSA. SUNT INCADRATA IN INVATAMANT DE LA 1 .09.1997 ... (vezi toată discuția)