avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Spor de stabilitate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Spor de stabilitate

Un cadru didactic care este angajat din 2004 iar in perioada 2008-2010 s-a aflat in ingrijirea copilului, din luna septembrie 2014 trebuie sa treaca la transa 10-14.Cum se procedeaza in acest caz, trece la transa 10-14 cu salariul diminuat sau isi pastreaza salariul conform transei 6-10?Cei 10 ani neintrerupti in invatamant se calculeaza de la revenirea din CIC?
Cel mai recent răspuns: LUMI1971 , utilizator 10:18, 18 Martie 2014
cic nu face decat sa suspende cim. rezulta ca beneficiaza de toate drepturile dinainte de cic.
Conditia ca sa beneficiezi de acest spor este sa ai vechime neintrerupta in invatamant, efectiv la catedra, fapt stipulat in Legea 63/2011, ori CIM este intrerupere.In programul de salarii se pune bifa in dreptul rubricii cu transa de vechime daca este vechime neintrerupta in invatamant.Bifand ca nu este vechime neintrerupta, salariul incepand cu transa 10-14 se diminueaza cu sporul de stabilitate, fiind astfel mai mic decat transa anterioara.Intrebarea mea era daca il pastrezi pe cel vechi ori treci la celalalt diminuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire transa incadrare invatamant si acordare spor stabilitate  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am tot gasit subiecte despre incadrarea celor cu vechime de peste 10 ani in invatamant si implicit acordarea sporului de fidelitate. Am inteles ca pana la ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale Iulita21 Iulita21 Buna ziua. Am si eu o intrebare cu privire la un articol publicat pe acest site, cu privire la CICC , mai exact reglementarile cuprinse in Ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Sporul de stabilitate in invatamant zoie zoie Lucrez in invatamantul preuniversitar din 1989, dar contractul de munca se incheia la 15 iunie, si la30 iunie etc., fiind angajata pe perioada determinata.In ... (vezi toată discuția)