avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Drepturi Salariale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Drepturi Salariale

Buna ziua.
Am si eu o intrebare cu privire la un articol publicat pe acest site, cu privire la CICC , mai exact reglementarile cuprinse in Ordonanta de urgenta a Guvernului124/2011 care asa cum am inteles eu CICC se considera si vechime in specialitate.
Problema este ca din legea 63/2011 cadrele didactice care au stat in concediu crestere si ingrijire copil la trecerea de transa de 10-14 ani in invatamant nu beneficiaza de sporul de stabilitate 15% și care îmi este scăzut din salariu de incadrare ajungand cu această scădere la un salariu de baza care corespunde tranşei de încadrare de la 2-6 ani. Cu această Ordonanţă 124/2011 care intra în vigoare cu 1 ianuarie 2012 pot beneficia de salariu corespunzător transei de vechime în învățământ de 10-14 ani fara diminuarea sporului de fidelitate din bază? Sau ce este de făcut?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulita21 , utilizator 21:23, 16 Ianuarie 2012
OUG nr.124/2011 nu are efect retroactiv .. prin urmare, aceasta se va aplica numai de la data intrarii ei in vigoare.
Dar se referă la "vechime în specialitate " si pentru persoanele ai căror copii sunt nascuti inainte de 31 decembrie 2010. Iar eu cu cei 4 ani stati in CIC la 1septembrie am facut 10 ani de vechime în învăţământ, am trecut pe transa de incadradre cu un alt salariu dar din acesta se scad 15% din cauza acestor ani stati în CIC, care se considerau vechime in neîntreruptă până la apariţia legii 63/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire transa incadrare invatamant si acordare spor stabilitate  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am tot gasit subiecte despre incadrarea celor cu vechime de peste 10 ani in invatamant si implicit acordarea sporului de fidelitate. Am inteles ca pana la ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate LUMI1971 LUMI1971 Un cadru didactic care este angajat din 2004 iar in perioada 2008-2010 s-a aflat in ingrijirea copilului, din luna septembrie 2014 trebuie sa treaca la transa ... (vezi toată discuția)