avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul diurna externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul diurna externa

Am nevoie de ajutor pentru urmatoarea speta:
- delegatie in strainatate
- deplasare cu avionul
- plecare pe 26.12.2013 la ora 12.35 si intoarcerea pe 31.12.2013 la ora 00.30, adica 4 zile, 11 ore si 55 minute. Este "ilegal" sa rotunjesc calculul diurnei pentru 5 zile?
Stiu ca pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore, dar in acest caz este o diferenta de 5 minute ... Muncitorul spune "haide doamna, pentru 5 minute? Am stat la check-in o juma' de ora si am asteptat bagajele inca o jumatate", colega de la financiar spune " eu trebuie sa decontez cum scrie la lege ... ora decolarii - ora aterizarii". :sorry:

Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 17:46, 9 Ianuarie 2014
Colega de la financiar are dreptate! Delegarea va fi 100% pentru 4 zile si 50% pentru cea de a cincea zi! Trebuie sa existe identitate intre biletul de avion so ordinul de deplasare in strainatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul perioada de acordare diurna deplasari interne crinadum crinadum Buna ziua tuturor, As avea nevoie de ajutor in ceea ce priveste calculul diurnei pentru deplasari interne cand acestea se fac cu avionul. Departamentul ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza diurna externa la institutiile publice? onitium onitium Am urmatoarea speta: Am fost plecat in delegatie in Austria in urmatoarele conditii: - am iesit din tara pe data de 30.11.2014 la ora 10.00 - am intrat ... (vezi toată discuția)
Plata diurna externa Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa aflu daca diurna externa cuvenita personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unei misiuni cu caracter temporar trebuie ... (vezi toată discuția)