avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dubla impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dubla impozitare

Buna seara,

Sunt PFA, pensionar si am derulat in 2013 doua contracte:
- unul cu un partener dintr-o tara (Costa Rica) neinclusa in lista tarilor cu care Romanai are acord bilateral privind evitarea dublei impozitari - pentru care trebuie sa fiu taxat cu impozitul de 16% si CASS de 5.5%
- altul cu un partener din SUA, tara cu care Romania are un astfel de acord, pentru care ar trebui sa fiu taxat doar cu CASS(5.5%) .
Am avut servicii si incasari cu ambii parteneri.
Ma intereseaza cum se evidentiaza/diferentiaza in raportarea anuala, declaratia 200, veniturile incasate de la cei doi parteneri astfel incat sa se separe cele doua nivele de taxare si sa se evite dubla impunere.

Cu multumiri, Daniel Manciu

Alte discuții în legătură

Facturi/declaratii fiscale pfa-contract cu partener din afara ue Daniel Manciu Daniel Manciu Bună ziua, Sunt PFA în sistem real, CAEN 3316&7112, cu realizare de operațiuni care nu dau drept de deducere a TVA și negociez in ... (vezi toată discuția)
Facturi pfa Daniel Manciu Daniel Manciu Bună Dimineața, Sunt PFA în sistem real, cu realizare de operațiuni care nu dau drept de deducere a TVA și derulez un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de servicii sua enipohl enipohl Va rog sa i-mi spuneti daca o firma din SUA care i-mi presteaza un serviciu de conspectare piata si cautare de clienti pe piata extracomunitara, pentru ... (vezi toată discuția)