Buna seara!
Am nevoie, va rog, de un sfat. Am 21 de ani, sunt studenta, iar tatal meu imi plateste pensie alimentara in procent de 25% din salariul lui, conform unei hotarari judecatoresti.
Intrebarea mea este: in cazul in care ma voi angaja, ce se va intampla cu pensia alimentara? Exista riscul sa fie suspendata? Daca da, in ce conditii?
Are vreo relevanta daca respectivul contract de munca pe care l-as semna eu este pe perioada nedeterminata sau doar pe o perioada scurta de timp?
De asemenea, as vrea sa stiu ce se intampla daca eu plec la master in strainatate. Imi va plati suma respectiva si atunci, avand in vedere ca este singurul venit?
Multumesc!
Pensia de intretinere este datorata atata timp cat sunteti in nevoie, va continuati studiile si aveti sub 26 de ani. Toate aceste conditii trebuie sa fie indeplinite. Din momentul in care inregistrati venituri nu mai sunteti in nevoie.
La pierderea veniturilor ( sa zicem ca vb de un contract pe 3 luni) indepliniti din nou conditiile pentru pensia de intretinere insa va fi necesara (cred) deschiderea unei noi actiuni in instanta.
Pensie alimentara
homonai
Buna ziua. Sunt student in anul 1 si nu primesc pensie alimentara. Mama mea a murit acum 2 ani , ea fiind despartita de tata de cand aveam eu 5 ani. Insa el nu ... (vezi toată discuția)