buna ziua tuturor.sotia mea e din republica moldova, a fost profesoara timp de 8 ani in republica moldova (la liceu, colegiul de constructii in chisinau) si e licentiata in arte plastice.a obtinut gradul 2 in invatamant in Republica moldova.am avea citeva nedumeriri: 1.se poate incadra in invatamantul romanesc?care ar fi conditiile? 2.i se recunoaste gradul 2 obtinut in republica moldova sau macar o echivalare a gradului didactic?am inteles ca gradul 2 din rep moldova e echivalat cu definitivatul in invatamantul romanesc.as dori citeva pareri si raspunsuri de la persoane avizate.va multumesc mult.cu stima
am trimis dosarul pentru recunoasterea diplomei si a specializarii la centrul de recunoastere de la bucuresti si am primit atestatul care recunoaste studiile si diploma la specializarea arte plastice si decorative si pedagogie
Ați reușit să echivalați gradul didactic? Referitor la vechime tot trebuie să fie recunoscută conform Legii statutului cadrului didactic, articolul 319, ați reușit să faceți ceva în acest sens?
Eu sunt în aceeași situație și am tot dat telefoane pe la minister, iar acolo, după ce m-au trimis de la un departament la altul, mi-au zis că nu ei se ocupă(adică cei de la Rețea școlară, cei de la echivalări diplome și a mai fost cineva, dar n-am mai reținut). Mulțumesc mult!