avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incadrare in invatamant si recunoastere grad didactic ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incadrare in invatamant si recunoastere grad didactic II

buna ziua tuturor.sotia mea e din republica moldova, a fost profesoara timp de 8 ani in republica moldova (la liceu, colegiul de constructii in chisinau) si e licentiata in arte plastice.a obtinut gradul 2 in invatamant in Republica moldova.am avea citeva nedumeriri: 1.se poate incadra in invatamantul romanesc?care ar fi conditiile? 2.i se recunoaste gradul 2 obtinut in republica moldova sau macar o echivalare a gradului didactic?am inteles ca gradul 2 din rep moldova e echivalat cu definitivatul in invatamantul romanesc.as dori citeva pareri si raspunsuri de la persoane avizate.va multumesc mult.cu stima
Cel mai recent răspuns: Ovidiu_t , utilizator 17:11, 13 Noiembrie 2022
Mergeti la MECT si vedeti daca se echivaleaza sau sunt recunoscute atat actele de studii, cat si gradele didactice.
am trimis dosarul pentru recunoasterea diplomei si a specializarii la centrul de recunoastere de la bucuresti si am primit atestatul care recunoaste studiile si diploma la specializarea arte plastice si decorative si pedagogie
Si recunoasterea gradelor didactice tot de competenta ministerului e .
va multumesc
Ați reușit să echivalați gradul didactic? Referitor la vechime tot trebuie să fie recunoscută conform Legii statutului cadrului didactic, articolul 319, ați reușit să faceți ceva în acest sens?

Eu sunt în aceeași situație și am tot dat telefoane pe la minister, iar acolo, după ce m-au trimis de la un departament la altul, mi-au zis că nu ei se ocupă(adică cei de la Rețea școlară, cei de la echivalări diplome și a mai fost cineva, dar n-am mai reținut). Mulțumesc mult!

Alte discuții în legătură

Recunoastere grad didactic Svety Svety Buna ziua,profesor din republica Moldova cu grad didactic II obtinut acolo cum poate recunoaste gradul didactic in Romania?Echivalarea gradului 2 cu ... (vezi toată discuția)
Cum as putea lucra in romania ca asistent medical, fiind cetacean cu dubla cetatenie ro si md, cu diploma din rmoldova Oxana Nichiforeac Oxana Nichiforeac Buna ziua! Care ar fi procedura de perfectare a actelor de stidii, in cazul care, fiind cetacean cu dubla cetatenie ro si md, cu diploma din RMoldova ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intelege?...pentru cei interesati de subtilitati juridice arhontele arhontele ORDINUL 3770/1998 .Prezentarea la examenul pentru definitivarea în învăţământ este obligatorie la expirarea stagiului de 2 ani de la obţinerea ... (vezi toată discuția)