avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe pt. perchezitie,etc?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe pt. perchezitie,etc?

Cam ce fel de probe trebuie sa existe pt ca judecatrul sa accepte perchezitie domiciliara, informatica, etc?

Simplu fapt ca esti intr-o relatie de dusmani cu victima, nu e suficient, nu ? trebuie sa existe indicii temeinice... insa perchezitia se efectueaza pt. culegea de probe...deci sunt in ceata.

Fac ca si politistii din USA daca nu au mandat? te pun sa semnezi daca nu esti de acord sa-ti perchezitioneze ei casa de buna voie?
Cel mai recent răspuns: saaaaaaaaapoiii , utilizator 15:04, 14 Ianuarie 2014
Trebuie să existe probe sau indiciii că s-a comis oinfracțiune, sau că se pune la cale comiterea unei infracțiuni.Nu se poate opune persoana al cărei imobil trebuie perchiziționat.
legally_aid a scris:

Trebuie să existe probe sau indiciii că s-a comis oinfracțiune, sau că se pune la cale comiterea unei infracțiuni.Nu se poate opune persoana al cărei imobil trebuie perchiziționat.

1. probe ca s-a produs, sau ca a fost comisa de cel care urmeaza a fi perchezitionat,etc?

2. nu e vorba de opunere. sunt cazuri cand politia iti zice "Stii , nu avem mandat, dar am putea desfasura totusi o perchezitie? stiti sunteti suspect si nu cred ca ati vrea sa refuzati? <-- asta se face in USA, si stiu un caz in RO unde politia a facut la fel. Cineva a gasit o arma, a predat-o, iar politistii au zis "nu avem mandat, dar ne-a trimis sefu sa ne uitam, si daca nu ne lasati sefu se va supara... nu cred ca vreti sa fiti banuiti ca ati gasit mai multe arme si doar pe asta ne-ati predat-o?"
Nu este legală o astfel de percheziție a locuinței, fiind necesar un mandat .
Nici daca le dai incuviintarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie domiciliara Michelle53 Michelle53 Buna, in cauzul und perchezitii domiciliare, este mandatul valabil daca numele detinatorului nu apare deloc? Mandatul a fost pe numele prietenului meu, ... (vezi toată discuția)
Perchezitie de domiciliu gabi0708 gabi0708 Daca este prevazut in legile din Romania ca se poate face perchezitia domiciliara in lipsa proprietarilor, prin spargerea usii. (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)