avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanta credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanta credit

Buna seara,tuturor !

Mi-ar fi de mare ajutor ,un sfat din partea dvs in urmatoarea problema :
in 2008 am contractat un credit NEGARANTAT cu care din 2012 am inceput sa am restante ,in acest moment restantele si dobanzile aferente depasesc valoarea initiala a creditului banca plasand contractul de credit unei firme de recuperari.
Am sunat ,a fost primul contact cu reprezentantul acelei firme care si-a exprimat dorinta sa fac plata integrala a sumei ,lucru care este imposibil .(eu as dori si mi-ar fi mult mai usor sa platesc suma in rate)
Eu locuiesc in prezent in strainatate posed ,o locuinta propietate personala in acea tara…intrebarea mea este daca executorul judecatoresc in mod sigur ca se va ajunge in aceasta situatie are temei legal si in afara Romaniei sa se atinga de aceasta locuinta?!
Mentionez ca creditul in Ro era negarantat ,si nu posed bunuri mobile sau imobile.
Va multumesc pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Corina1971 , utilizator 13:20, 10 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Nu exista datorie pe care o aveti, indiferent de temeiul ei pe care sa nu o garantati cu toate bunurile pe care le aveti in proprietate. Negarantat inseamna ca nu exista drepturi de preferinta, nicidecum ca nu v-ar putea executa orice bun. Executorul judecatoresc nu are competenta decat pe Curtea de Apel unde are sediul, nicun executor din Romania nu poate executa in afara tarii. Vor apela la un executor de acolo, ca sa isi recupereze creanta.
Buna ziua,

va multumesc pentru raspuns.

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)
Executare silita ionmarius03 ionmarius03 Buna ziua, va adresez si eu o intrebare. Acum 7 ani am facut un credit din care am putut sa platesc doar 4 ani, deoarece apoi am ramas fara servici, ulterior ... (vezi toată discuția)
Cand prescrie datoria? gabymad77 gabymad77 sotul a facut credit (1200ron)la ing inainte de casatorie( iulie 2005) si nu a platit nimik,in 2008 si 2009 au venit acasa la mama lui de la recuperari datorii ... (vezi toată discuția)