avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Incalcare drept proprietate intelectuala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Incalcare drept proprietate intelectuala

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: mi s-a acceptat de recent inregistrarea combinata a marcii formata din 3 cuvinte, am si platit ultima taxa, cea de publicare. Marca si activitatea ei, evident are si un site de prezentare. Pe langa marca inregistrata am un slogan pe site, in engleza, care este inca neinregistrat, am zis ca ulterior il inregistrez.
De curand am primit un email precum ca se deschide un nou site cu aceeasi activitate, si a carui denumire este unul dintre cele 3 cuvinte marcii mele. Tot pe siteul lor mai e un slogan, ideea este aceeasi doar ca e in romana.
Ce pot face? si de unde incep?
Va multumesc anticipat.
Si inca ceva - emailul primit este un spam - cica am primit emailul intrucat sunt inscrisa pe noul lor site si sa-i contactez pentru lamuriri.
Unde gasesc legea referitor la spamuri?
Multumesc.
Sanctiunea pentru spam (in romana, mesaje comerciale nesolicitate) e mentionata in legile 365/2002 si 506/2004.

Referitor la aparitia noului website, intai trebuie analizat gradul de confuzie cu marca dvs. si cu celelalte elemente (slogan, nume de domeniu, etc.). Ulterior, daca sunt argumente, le puteti trimite o notificare.
Daca un tert creeaza confuzie prin folosirea neautorizata a marcii dvs in denumirea site-ului, exista posibilitatea sa ii anulati inregistrarea domeniului web printr-o procedura administrativa la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale sau sa cereti un transfer fortat pe numele dvs. Costurile sunt in jur de 1.200 euro (tariful lor oficial). Va sfatuiesc sa apelati la un avocat specializat in proprietate industriala pentru a va reprezenta. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)
Înregistrare blog de nisa la osim Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, As vrea sa va intreb care ar fi cea mai buna metoda de inregistrare a unui blog de nisa la OSIM, mai exact pe ce clasa? Exemplul este fictiv ... (vezi toată discuția)
Trademarkuri diferite pe aceleasi cuvinte Stadva Stadva De curand am achizitionat domeniul gettingdown.co.uk .Am verificat existenta trademarkului , in UK , pe expresia [i]getting down [/i] si nu am gasit . Dupa ce ... (vezi toată discuția)