avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PV de contraventie anulat in proces
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PV de contraventie anulat in proces

Buna ziua,Va rog sa-mi spuneti ,daca a fost anulata o amenda inscrisa intrun pv de contraventie prin proces judecatoresc , trebuie ca partea care a trimis la fisc valoarea amenzii ,prin pierderea procesului ,sa trimita adresa ,mail sau alceva pentru stergerea de la fisc a amenzii respective?
Cel mai recent răspuns: geavela , utilizator 20:14, 10 Ianuarie 2014
geavela a scris:

daca a fost anulata o amenda inscrisa intrun pv de contraventie prin proces judecatoresc ,vs prin pierderea procesului



Pana la urma partea are hotarare favorabila sau a pierdut procesul ?
Amenda de la fisc nu se sterge
Daca partea a obtinut hotarare favorabila,daca a solicitat instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna si recuperarea sumei,partea interesata urmeaza sa prezinte la autoritatea fiscala hotararea definitiva si sa solicite eventual,restituirea sumei
Daca partea in plangerea initial adresata instantei nu a solicitat si restituirea sumei,pe cale de consecinta partea nu poate solicita recuperarea acesteia



Nu ati inteles despre ce vorbesc !
Am primit un proces verbal cu o amenda ,pv pe care l-am contestat in instanta si am cistigat ,deci amenda s-a anulat ! Dar la fisc s-a trimis amenda si deci figurez cu acea amenda .
Intrebarea mea este ; CNADARul,cel care a intocmit pv cu amenda si care a transmis la fisc ca datorez amenda ,daca a pierdut procesul ,iar amenda a fost anulata de judecator ,nu este obligat sa transmita fiscului faptul ca nu mai datorez acea amenda ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare amenda platita - nedepus chitanta in original la instanta MihStef MihStef In urma contestatiei la judecatorie a unui proces verbal de contraventie rutiera, solutia instantei a fost de anulare a procesului verbal si exonerarea ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Aplicarea hotãrârii judecatoresti pentru anularea unei amenzi ce figureazã la fisc geavela geavela Am avut acum 2 ani proces ,la Deva ,de anulare a unui proces verbal de Contravențiile lipsa rovinieta .La fisc s-a transmis amenda de 250 lei si ... (vezi toată discuția)