avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor - contraventie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor - contraventie

Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si apelez la d-voastra pentru a ma sfatui(daca se poate)in o problema.
Anul trecut,in luna iunie,am fost implicat in un accident rutier,fara victime.
Plecasem de la munca impreuna cu colegii,pe biciclete,si la un moment dat am fost acrosat din spate lateral dreapta de o masina.A venit politia,ne-a intrebat ce s-a intimplat,apoi le-a spus marorilor sa plece ,si eu sa raman sa dau o declaratie.Afindu-ma sub influenta socului,nu mai stiu ce scriam si am scris ce mi se spunea,cum ca eu am fost vinovat.
S-a intocmit un proces verbal,si am primit o amenda.
Cind am ajubs acasa si am costientizat ce s-a intimplat,m-am hotarit sa contest procesul vebal.
Am angajat un avocat,am demarat procesul,unde m-am prezentat cu martorii.
La infatisare in tribunal,martorii au spus ce s-a intimplat,grefierul a redactat ceea ce au spus martorii si i-a pus sa semneze,ceea ce acestia au si facut,fara sa mai verifice ce era scris.Ulterior,dupa mai multe infatisari la tribunal,unde am cerut impreuna cu avocatul sa studiem dosarul,dosar unde nu am gasit declaratiile date de martori,am gasit la ultima infasisare(astazi)aceste declaratii care nu corespund cu ceea ce martorii au declarat.
Se mai poate face ceva in aceasta privinta?
Se poate ataca decizia judecatoreasca,asta deoarece,aceasta sentinta este nefavorabila pentru mine?
Mentionez ca agentii rutieri care au venit la fata locului,nu au facut nici o masuratoare,fotografii din care sa rezulte avariile prduse de bicicleta mea,autoturismului renault.
Expertul pe care l-am angajat,a dat rezultatul expertizei doar in baza declaratiei mele(data cum am spus,sub influenta socului) si a unor fotografii aduse de soferul implicat,far sa ia in considerare si spusele martorilor.
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare,ptr.ca avocatul meu spune ca nu poate sa faca nimic?

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal de contraventie RobertPeter RobertPeter Am primit amenda de 750 lei 6 puncte si avertisment de 8 puncte pentru ca nu aveam asupra mea actele cand ma deplasam pe trotuar cu bicicleta. Trotuarul era ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis 30 de zile gabi1962 gabi1962 Salut tuturor, Pe data de 2.09.2010,in jurul orei 9:45 am avut un incident in trafic la intersectia Cal.Dorobanti cu Stefan Cel Mare,soferitei din fata mea ... (vezi toată discuția)
Invinuit-martor garceaSA garceaSA am fost cercetatde catre DIICOT intr-un dosar penal de contrabanda in calitate de invinuit IAR DUPA INTOCMIREA RECHIZITORIULUI mi sa dat scoatere de sub ... (vezi toată discuția)