avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 300 trimestrial in loc de lunar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 300 trimestrial in loc de lunar

Cineva are idee ce se intampla daca declaratia 300 a fost depusa de catre o PFA trimestrial si nu lunar asa cum prevede legea, in ultumul an? Care ar fi procedura pentru a depune lunar, in sensul trebuie facuta o cerere in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Inter2001 , utilizator 21:43, 11 Ianuarie 2014
Perioada fiscala este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabila care in cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifra de afaceri din operaţiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere si/sau neimpozabile in România, dar care dau drept de deducere conform
art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depasit plafonul de 100.000 euro.
Excepţii:
- persoana impozabila a efectuat in cursul anului calendaristic precedent una sau mai multe achiziţii intracomunitare de bunuri.
in acest caz, perioada fiscala devine luna calendaristica;
- persoana impozabila care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara de bunuri taxabila in Romania, perioada fiscala devine luna calendaristica incepand cu:

a) prima luna a unui trimestru calendaristic, daca exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine in aceasta prima luna a respectivului trimestru;
b) a treia luna a trimestrului calendaristic, daca exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine in a doua luna a respectivului trimestru. Primele doua
luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioada fiscala distincta, pentru care persoana impozabila va avea obligaţia depunerii unui decont de taxa;
c) prima luna a trimestrului calendaristic urmator, daca exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine in a treia luna a unui trimestru calendaristic.

Astfel, numai in situatia in care se efectueaza o achizitie intracomunitara exista obligatia schimbarii perioadei fiscale de declarare, prin depunerea declaratiei 010, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la finele lunii in care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare care genereaza aceasta obligaţie, si va utiliza ca perioada fiscala luna calendaristica pentru anul curent si pentru anul urmator; in caz contrar, se va reveni la trimestrul calendaristic, prin depunerea unei noi declaratii 010.

Problema e ca a fost depasit plafonul si nu s-a depus declaratia mentionata de dumneavoastra si nici nu s-a trecut la depunerea lunara a declaratiilor. Acum nu stiu cum sa procedez. Am inteles ca s-ar putea rectifica. TVA a fost tot timpul zero (operatiuni intracomunitare). Deci nu exista nici un efet dar vreau sa fiu in regula

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la perioada fiscala lunara - achizitie intracomunitara andreea_flori andreea_flori Buna ziua, Daca am efectuat o achizitie intracomunitara de marfa in luna feb ( marfa facturata in 28 februarie 2014) incepand cu ce luna trecem la perioada ... (vezi toată discuția)
Inregistrare roi teo.madalina teo.madalina M-am inregistrat in luna octombrie in ROI,intrucat urma sa fac o achizitie intracomunitara, dar ulterior nu s-a mai efectuat. La finante nu am depus ... (vezi toată discuția)
Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)