Buna ziua,
In 2009, o persoana in varsta de peste 80 de ani a imputernicit prin procura notariala o persoana din comuna unde se afla terenul mostenit , pentru a vinde suprafata de teren mostenita. In 2011, folosind aceesi procura, persoana imputernicita a vandut pentru a doua oara , acelasi teren catre acelasi beneficiar. Acum persoana de peste 80 de ani este re-citata in instanta cu o sentinta de a plati in solidar cu persoana care a revandul aceeasi suprafata de teren catre acelasi beneficar. Nu inteleg de ce si se poate face in acesta situatie?
Va multumesc
Voi cere detalii, dar nu inteleg de ce a fost implicata in proces si persoana de peste 80 de ani , care a dat procura si obligata sa plateasca in solidar cu cel care a fost imputernict de mandant. Acesteia i se imputa faptul ca nu a reziliat procura .
Daca procura a fost data doar in vederea vanzarii unui teren, de regula, notarul retine acea procura la momentul vanzarii. Tocmai pentru ca mandatul a fost indeplinit in momentul vanzarii.
Cereti detalii si reveniti, poate va lamurim.
Buna seara.
Am reusit sa aflu doamna de peste 80 de ani a imputernicit in 2009 cu o procura pe un domn pentru a vinde un teren situat la mai multe sute de km. distanta de localitatea de domiciliu a doamnei, acesta fiind motivul imputernicirii domnului. Acesta a vandut terenul in 2009, dupa care in 2011 l-a mai vandut pentru a doua oara. Nu stiu cum a reusit asta. Acum, in 2012, doamna si domnul au fost citati in justitie, de catre firma care l-a cumparat. Procesul s-a incheiat in 2013 prin decizia ca doamna sa plateasca in solidar cu domnul care a vandut pentru a doua oara. ( am inteles ca din vanzarea terenului domnul nu a virat doamnei decat 1/2 din suma primita pentru terenul vandut in prima faza). Nu integ care este motivul pentru care doamna a fost citata ( motivatia a fost ca nu a retras procura de imputernicire data).si pentru ce trebuie sa plateasca in solidar 1/2 din suma cu domnul, de vreme ce acesta nu i-a dat banii in totalitate? Ce se poate face pentru a nu mai chema in justitie o persoana in etate care nu a stiut ca o procura data in 2009 trebuie retrasa si cum de a fost posibil ca domnul sa vanda aceesi suprafata de teren cu aceeasi procura fara ca nimenea sa nu afle ( notarul, firma cumparatoare, ANCPI, ? )