avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LAMURIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LAMURIRE

Buna ziua,
In 2009, o persoana in varsta de peste 80 de ani a imputernicit prin procura notariala o persoana din comuna unde se afla terenul mostenit , pentru a vinde suprafata de teren mostenita. In 2011, folosind aceesi procura, persoana imputernicita a vandut pentru a doua oara , acelasi teren catre acelasi beneficiar. Acum persoana de peste 80 de ani este re-citata in instanta cu o sentinta de a plati in solidar cu persoana care a revandul aceeasi suprafata de teren catre acelasi beneficar. Nu inteleg de ce si se poate face in acesta situatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: amk1243 , utilizator 19:12, 19 Ianuarie 2014
Cum se poate ca "acelasi beneficiar" sa cumpere "acelasi teren" de la "aceeasi persoana" ??
Beneficiarul a platit de 2 ori acelasi teren?

Sau in baza aceleiasi procuri a vandut catre 2 persoane? Asta ar fi credibil.... zic eu.
Voi cere detalii, dar nu inteleg de ce a fost implicata in proces si persoana de peste 80 de ani , care a dat procura si obligata sa plateasca in solidar cu cel care a fost imputernict de mandant. Acesteia i se imputa faptul ca nu a reziliat procura .
Daca procura a fost data doar in vederea vanzarii unui teren, de regula, notarul retine acea procura la momentul vanzarii. Tocmai pentru ca mandatul a fost indeplinit in momentul vanzarii.
Cereti detalii si reveniti, poate va lamurim.
Nu stim nici despre ce mostenire discutam, ce anume sa plateasca, cum adica RE-CITATA, adica mai fusese odata citata? Etc.
Buna seara.
Am reusit sa aflu doamna de peste 80 de ani a imputernicit in 2009 cu o procura pe un domn pentru a vinde un teren situat la mai multe sute de km. distanta de localitatea de domiciliu a doamnei, acesta fiind motivul imputernicirii domnului. Acesta a vandut terenul in 2009, dupa care in 2011 l-a mai vandut pentru a doua oara. Nu stiu cum a reusit asta. Acum, in 2012, doamna si domnul au fost citati in justitie, de catre firma care l-a cumparat. Procesul s-a incheiat in 2013 prin decizia ca doamna sa plateasca in solidar cu domnul care a vandut pentru a doua oara. ( am inteles ca din vanzarea terenului domnul nu a virat doamnei decat 1/2 din suma primita pentru terenul vandut in prima faza). Nu integ care este motivul pentru care doamna a fost citata ( motivatia a fost ca nu a retras procura de imputernicire data).si pentru ce trebuie sa plateasca in solidar 1/2 din suma cu domnul, de vreme ce acesta nu i-a dat banii in totalitate? Ce se poate face pentru a nu mai chema in justitie o persoana in etate care nu a stiut ca o procura data in 2009 trebuie retrasa si cum de a fost posibil ca domnul sa vanda aceesi suprafata de teren cu aceeasi procura fara ca nimenea sa nu afle ( notarul, firma cumparatoare, ANCPI, ? )

Alte discuții în legătură

Valabilitate imputernicire zahioan zahioan Buna ziua. Doresc o informare despre urmatoarea situatie in care ma aflu: Impreuna cu sora mea am mostenit din partea unuia din parinti o suprafata de teren. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am imputernicit-o pe sora mea prin procură notarială ... Daniel George2606 Daniel George2606 Bună ziua. Am imputernicit-o pe sora mea prin procură notarială sa mă reprezinte atât la succesiune cât și la vânzarea bunurilor (terenurilor) ... (vezi toată discuția)
Acte netranscrie, teren fara proprietar, imbile cumparate prin legea 112 Goga Octavia Goga Octavia Buna ziua! Locuiesc intr-o garsoniera din centrul orasului Bucuresti. In acest imobil mai locuiesc inca 4 persoane. Noi am cumparat aceasta casa prin legea ... (vezi toată discuția)