avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum obtin documentatia cadastrala de la OCPI?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum obtin documentatia cadastrala de la OCPI?

Mi s-a dat deja numar cadastral in urma cu mai multi ani, dar acum mi s-a cerut din nou de catre OCPI singurul cadastru pe care il mai aveam in original deoarece am inteles ca nu se poate face copie legalizata dupa cadastru. L-am depus in original la dosar pt intabulare.
Cand decid sa vand imobilul cu terenul aferent, se poate recupera cadastrul de la OCPI , stiu ca pot lua copii simple din actele din arhiva, dar acestea vor fi bune la vanzarea imobilului sau trebuie cadastrul in original ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ABIS Engineering SRL , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 23:04, 16 Ianuarie 2014
La vanzarea imobilului nu va trebuie acea documentatie in original, pot fi folosite si copii xerox simple, dar puteti solicita la OCPI copie conforma cu originalul, in cazul in care cumparatorul doreste .
Am văzut cazuri în care s-au legalizat documentatii cadastrale, uneori doar parțial, paginile care erau necesare la oficiul de cadastru, deci se pot legaliza. Probabil ca dvs aveți o actualizare a cărții funciare vechi și atunci la final veți primi cartea funciara refăcuta, deci nu veti mai avea nevoie de cea veche.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta cadastru! am facut cadastrul unui teren + casa ... danutza33 danutza33 Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)