Doresc sa stiu cum se procedeaza in cazul unui proces deschis in urma unei plangeri contraventionale. Mentionez ca in datat de 8.04.2009 am primit prin posta o amenda de 486 Ron si 6 puncte de penalizare pentru depasirea vitezei legale cu 45 km/h locul Ciocarlia, sat Cotorca.
Trebuie neparat sa fiu reprezentata de un avocat? Cate infatisari sunt in mod normal? ce costuri de judecata implica?
Avand in vedere ca am dubii in ceea ce priveste vinovatia... merita sa depun plangere sau sa dau fuga maine sa platesc jumatate din amenda si sa inghit si punctele de penalizare....
Sa inteleg ca nu a-ti depus plingere inca.
Daca aveti argumente din care sa rezulte ca nu a-ti fost inplicata in aceasta fapta si nu doar dubii,formulati plingere la instanta.
Daca,nu,va recomand plata amenzi.Cu siguranta este sub nivelul la ce o sa cheltuiti intr-un eventual proces. E adevarat,puteti si cistiga si atunci recuperati cheltuielile.:)
in ceea ce priveste onorariul de avocat acesta se negociaza si este in functie de renumele avocatului pe care il angajati. puteti plati si 100 de lei si 10000 de lei.
Deci sa inteleg ca politia si firma de radare merg pe principiul, ca in general omul prefera sa nu se complice si sa plateasca amenzile, ca la cum merg treburile in Romania mori cu dreptatea in mana.
In afara de remunerarea avocatului, banii cheltuiti pentru drum si timpul dedicat infatisarilor si drumurilor (caci time means money) mai sunt implicate si alte cheltuieli de judecata?
Stiu ca plangerea contraventionala si recursul sunt scutite de taxa de timbru.
Nu sunt alte cheltuieli.
Daca faceti plangere contraventionala solicitati ca politia sa prezinte inregistrarea video in acest caz , precum si verificarea metrologica a aparatului radar.
Lovire
Lacramioara
Buna ziua!
Am fost lovita de un individ cu pumnul in fata, m-am dezechilibrat si m-am lovit cu capul de perete. Am chemat Politia, insa in momentul sosirii ... (vezi toată discuția)