avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca

As dori o lamurire la urmatoarea chestiune!
1. in 1997 am deschis la o banca comerciala un cont de Depozit la termen pers.fizica pe o luna cu prelungire automata la scadenta si capitalizarea dobanzilor;
2.pe parcursul anilor am mai deschis in cadrul contului si alte depozite cu sume diferite,si deasemeni am mai si retras sume din ele;
3.in 2005,am facut retrageri masive,astfel ca a mai ramas un depozit cu suma de aprox.400 lei;
5.in 20015,dupa 10 ani,m-am prezentat la banca pentru a retrage si acea suma cu dobanda aferenta...total 600 lei;
6.oficianta de la banca ma anunta ca trebuie sa platesc 300 de lei suma aferenta administrarii...Contului Curent,care S-A infiintat in urma cu 5 ani si 5 luni(4,50lei pe luna).
Asadar,problema este ca acei 300 lei au cam fost luati in mod ciudat.Eu nu stiam de existenta acelui cont curent,in actele pe care le am(Conventie de functionare depozit),nu apare in niciun caz sintagma "cont curent".
De ce oare banca nu m-a anuntat macar dupa un an,daca a vazut ca nu se plateste acea administrare?!...Oare mai aveau de gand sa astepte inca multi ani,ca dupa aceea sa ma faca dator...sa mai aduc si bani de acasa?!
Nu este un mod de a baga fortat un produs pe gatul clientului de a-l face sa plateasca ceva despre care nu stie?!
Ce sa fac?!...sa merg la OPC?!....Ce sa cer?!...Ca nu vreau sa-i las sa-si frece palmele lor de pungasi!
Cum sa procedez in aceasta situatie ca efectiv nu vreau sa le las acei bani!


Cel mai recent răspuns: Prekazi , utilizator 20:26, 14 Ianuarie 2014
Initial, cand ati pasit prima oara in banca vi s-a deschis un cont curent, din acel cont curent s-au facut depozitele, adica prin el s-au constituit depozitele si tot din el au fost retrasi banii.
Intredevar banca percepe un comision de administrare (nepurtator de penalitati in caz de intarziere) pentru acel cont curent. De multe ori, prin neglijenta functionarului (sau chiar a clientului, in sensul ca acesta nu stie si nu intreaba la ghiseu si nici nu isi citeste extrasele) banca nu anunta clientul despre comisionul restant din contul curent, astfel acest comision se tot aduna, dar v-am spus doar in progresie aritmetica.
OK! Ia sa vedem daca am inteles cum trebuie! Ma duc la banca cu banii,le dau banii sa se foloseasca de ei,la final cand ii vreau inapoi,banca imi spune ca trebuie sa le dau ceva bani ca au fost nevoiti in permanenta sa deschda sertarul in care erau banii,sa vada daca mai sunt acolo,sa scrie pe o hirtie ca sunt acolo,sa-i numere,sa-i intoarca pe toate partile,s.a.m.d.
In ansamblu,le dau bani si,comic, ma transforma in datornic...ca un debitor...numai ca ala a luat credit din banca! Tare ciudata chestiune!
Nu e ciudata.
Daca dvs. ati fi lasat in contul curent (sertarul de care vorbiti) niste bani din care banca sa se poate indestula cu respectivul comision, ar fi facut-o lunar. Dar daca dvs. ati bagat toti banii in depozit, iar in contul curent ati lasat zero lei, banca nu avea cum sa isi ia banii din depozit. Banca ia banii de comision de administrare din contul curent, nu din depozit, nu din contul de economii.
Sau ... daca nu voiati sa lasati banii in contul curent, trebuia sa mergeti in fiecare luna la banca si sa platiti din buzunar cei 5 lei/luna.
Verificati extrasele ... poate nu e asa.
OK! Multumesc pentru lamuriri!Dealtfel tot week-end-ul m-am documentat cum functioneaza aceste conturi,si bancile in general! Corect,toate au o logica! Asta e,am invatat in sfarsit!
Le povestesc cunoscutilor,si la final le citez o maxima..."Prostu' invata din greselile lui,si desteptul din greselile altuia"
OK!....S-auzim de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare depozit bancar tea_florescu tea_florescu Buna ziua, in anul 2010 am constituit un depozit bancar de 10000 lei la o banca din tara. In septembrie 2015 am primit un mail de la banca prin care imi face ... (vezi toată discuția)
Capital social retras din banca si contul a ramas fara bani CDT85 CDT85 Buna ziua, Mi-am infiintat o firma la sfarsitul anului si zilele trecute am hotarat sa imi retrag capitalul social din banca - 200 de lei - care era intr-un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, probleme cu banca MeliF MeliF Buna. Sora tataului meu nu a avut copii si timp de 24 de ani eu cu sotia mea am avut grija de doamna si de sotul ei, dar fara acte si fara pretentii. In august ... (vezi toată discuția)