avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea 263/2010

Buna seara. As dori sa stiu cum se va calcula grupa I de munca dupa modificarea legii pensiilor? Conform modificarii legii, pentru gr.I de munca se va folosi tabelul 1", dar in cazul in care un salariat are lucrat si in gr.II de munca o perioada, cum se va calcula? Se va lua la reducere din varsta doar anii pt. gr.I sau se poate cumula perioada lucrata in ambele grupa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:49, 12 Ianuarie 2014
Pentru fiecare grupa se va calcula reducerea, iar la final se aduna reducerile.

Legea nr. 263/2010:
ART. 60
(1) Reducerile vârstelor standard de pensionare prevăzute la art. 55, precum şi cele prevăzute de alte acte normative pot fi cumulate fără ca reducerea totală să fie mai mare de 13 ani.
(2) Vârstele de pensionare reduse în condiţiile alin. (1) nu pot fi mai mici de 50 de ani pentru femei şi de 52 de ani pentru bărbaţi, respectiv de 45 de ani pentru persoanele prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).
Se caluleaza separat reducerea varstei standard de pensionare pentru gr. I si gr. a II-a si apoi se cumuleaza cele doua reduceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele legii nr. 380/2013 cu privire la reducerea varstei de pensionare eagle_free eagle_free Buna seara. As dori sa supun in discutie o problema aparuta odata cu intrarea in vigoare a legii nr. 380/2013. Mie mi se pare ca prin legea 380/2013 s-a ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare limita de varsta ccandrici ccandrici Tatal meu este nascut la 06.01.1952 Vechime in munca:35 ani si 7 luni. Mai sunt si urmatoarele perioade, care nu sunt sigur daca se considera stagii ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu reducere limita de virsta stefannichitean stefannichitean Am lucrat, si lucrez din 1984 01.09. pina in 2001 03.01. intr-o intreprindere metalurgica in proiectari. In 1999 o hotarire CA stabileste ca beneficiez de 70% ... (vezi toată discuția)