avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sotia mea, care mai are doua surori din care una decedata, a mostenit impreuna cu acestea mai multe parcele de pamant dela mama sa dupa decesul acesteia din urma. Surorile, pe atunci toate in viata, au fost chemate la succesiune pentru averea mamei lor. Parcelele respective au fost intabulate pe numele celor trei in comun. Ulterior, au mai descoperit terenuri trecute in registrul de publicitate pe numele mamei lor. Vecinii de tarla care sunt si rude, vor sa intre in posesia acestor parcele nou descoperite, cu acte in regula. Ce pasi trebuie facuti pentru aceasta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:28, 11 Ianuarie 2014
Trebuie facut supliment la mostenirea mamei cu parcelele care nu au fost incluse initial in certificatul de mostenitor. In locul surorii decedate vor veni mostenitorii acesteia. Apoi intabulati si vindeti de comun accord toti mostenitorii luandu va parte din pret conform cotele de mostenire.
Mergeti la notarul la care ati dezbatut mostenirea ca sa va indrume si sa va spuna si de ce acte aveti nevoie.
Daca aveti actele se poate face ceea ce vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune facuta nefiind unicul mostenitor de drept nikoleta09 nikoleta09 Buna ziua ,am si eu o problema vreau sa deschid succesiunea dupa bunicii materni bunicul a decedat in 1997 iar bunica in 2009 . Mama a decedat in 2007 ... (vezi toată discuția)
Mesajul meu LiaTh LiaTh Bună ziua, Sunt moștenitoare împreună cu încă 3 frați pe 4 HA de pământ intr-un sat din Județul Dolj Avem un ACT NOTARIAL la gramadă dat de ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit - conditii pentru vanzare aledical aledical am un teren care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 persoane pe 2800mp la intabulare l-am parcelat in doua 1400mp eu acum vreau sa vind o parte de 1400mp ... (vezi toată discuția)