avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal poate solicita diminuarea pensiei alimentare in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal poate solicita diminuarea pensiei alimentare in urma contractarii unui credit?

Am divortat in urma cu un an, minorul de 6 ani a ramas la mama. Tatal plateste pensie alimentara de 25% din venituri, care se retine automat din salariu.
Acum, tatal ar vrea sa fac un credit la banca.

1. Cum am putea modifica sentinta, astfel incat sa schimbam modalitatea de plata a pensiei: sa nu i se mai retina automat (prin poprirea salariului), ci sa mi dea banii de bunavoie (de ex. prin transfer bancar)? In felul acesta, banca i-ar acorda o suma mai mare. Care ar fi cea mai simpla cale legala de a schimba acest mod de primire a pensiei - se poate prin acord la notar, sau tot in instanta? Cine depune cererea?

2. Dupa ce el face creditul, este posibil sa solicite ulterior instantei diminuarea pensiei sub pretextul ca are si alte angajamente de plata? Mai ales ca acest credit l-ar face DUPA ce i s-a comunicat cuantumul pensiei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 12 Ianuarie 2014
Nu, nu se poate asa ceva.
Pt binele dvs si al copilului, nu va complicati. Lasati sa ii retina din salariu.
In ce proveste imprumutul, si daca nu i s-ar retine din salariu, trebuie sa declare ca are copil in intretinere pt ca va fi intrebat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor drasim drasim Buna ziua! Am divortat la notar in conditii amiabile si am stabilit pensia de intretinere 1 copil minor la 50% din salariul net(care este minimul pe economie ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii de la beneficiarul real al creditului in cazul in care am fost pus sub executare silita prin poprire pe salariu? magdalenamatei magdalenamatei In 2006 am luat un credit pe numele meu pentru un ”prieten” de familie, care insa din 2011 nu si-a mai achitat ratele, astfel incat banca a ... (vezi toată discuția)
Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)