Am divortat in urma cu un an, minorul de 6 ani a ramas la mama. Tatal plateste pensie alimentara de 25% din venituri, care se retine automat din salariu.
Acum, tatal ar vrea sa fac un credit la banca.
1. Cum am putea modifica sentinta, astfel incat sa schimbam modalitatea de plata a pensiei: sa nu i se mai retina automat (prin poprirea salariului), ci sa mi dea banii de bunavoie (de ex. prin transfer bancar)? In felul acesta, banca i-ar acorda o suma mai mare. Care ar fi cea mai simpla cale legala de a schimba acest mod de primire a pensiei - se poate prin acord la notar, sau tot in instanta? Cine depune cererea?
2. Dupa ce el face creditul, este posibil sa solicite ulterior instantei diminuarea pensiei sub pretextul ca are si alte angajamente de plata? Mai ales ca acest credit l-ar face DUPA ce i s-a comunicat cuantumul pensiei.
Pt binele dvs si al copilului, nu va complicati. Lasati sa ii retina din salariu.
In ce proveste imprumutul, si daca nu i s-ar retine din salariu, trebuie sa declare ca are copil in intretinere pt ca va fi intrebat.
Executare silita
campion
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)