buna ziua!am o intrebare din curiozitate mai mult:am doi copii de 24 si respectiv 23 de ani care vor sa isi dea tatal in judecata pentru neglijenta.mentionez ca sunt divortata din anul 2004 pe cand copii erau minori,apoi pensia stabilita de lege prin divort nu a platito decat vreo 4,5 ani si atunci cu chiu cu vai prin politie etc,niciodata nu l-a interesat ce fac copii lui sau macar sa dea un telefon de buna ziua.sotia lui actuala mi-a amenintat copii ca daca mai incearca copii sa isi gaseasca tatal il pune pe baiatul lui(din alta casatorie)sa-i omoare etc injuraturi si amenintari la care tatal lor priveste absent.deci vreau sa stiu daca copii meu au sanse de al trage la raspundere pe tatal lor si daca pot cere daune.multumesc
Pentru " neglijenta" nu.
Copii dvs. pot obtine pe cale judecatoreasca stabilirea unei pensii de intretinere pana la varsta de maxim 26 de ani, insa numai in situatia in care se afla in continuarea studiilor.
Divort
Crstinaancutac
Buna ziua divortez de soțul meu si as dori sa știu câta pensie alimentara ii revine băiețelului nostru de 4 ani, soțul mai are si un alat băiat din ... (vezi toată discuția)