Buna ziua divortez de soțul meu si as dori sa știu câta pensie alimentara ii revine băiețelului nostru de 4 ani, soțul mai are si un alat băiat din căsnicia anterioară, care are 23 de ani si este la facultate pe care o plătește tot tatăl lui si chiria tot tatăl lui o plătește plus ca ii mai da si bani de buzunar(300/500€) in fiecare luna.am uitat sa Menționez soțul are un salar de 1200 RON brut dar are o firma cu care lucrează in Franța așa își permite sa i-l întreținăasa bine si pe băiatul cel mare
Până când fratele vitreg va împlini 26 de ani sau va termina studiile , fiul dvs. va primi 1/6 din venitul net al tatălui, iar celălat frate 1/6. După ce fratele vitreg va împlini 26 ani sau va termina studiile ( dacă asta se întâmplă înainte să împlinească 26 ani) va primi 1/4 din salariul tatălui.
Pensia de intretinere in favoarea minorului poate fi stabilita pana la maxim 16.5% din venitul net realizat de catre tatal acestuia, atata timp cat mai plateste si celuilalt fiu pensia de intretinere ( pana la varsta de maxim 26 de ani).
Ulterior pensia poate fi majorata pana la 25% din venitul net realizat.