avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere inlocuita de ”cerere de chemare în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere inlocuita de ”cerere de chemare în judecatã”

Bun ziua,

Pentru contestarea unui PV de circulatie (nu a exista o contraventie reala, detin probe clare ca aplicarea legii s-a facut abuziv) am depus inca din luna noiembrie, in termenul legal de 15 zile la Judecatoria sector 1 o plangere insotita de toate probele necesare (copie PV, copii chitante plata amenda, etc fotografii care atesta aplicarea abuziva a legii, etc, dosarul fiind bine argumentat si documentat)
Am primit acum prin posta de la Judecatoria S1 o "comunicare Adresa" prin care mi se cer sa depun in termen de 10 zile, sub sanctiunea anularii cererii de judecata, urmatoarele documente:
A. Obligatia de a depune in 1 exemplar urmatoarele acte: cerere chemare in judecata, inscrisurile doveditoare.
....B
C. Taxa de timbru de 20 ron
M-am documentat pe net asupra noilor proceduri reglementat de art. 194 NCPC si remarc ca ceea ce aduce in plus este legat de datele de identificare mult mai elaborate ale celor doua parti.
Va rog daca ma puteti ajuta cu informatiile:
-Politia locala sector 1, ca si institutie, poseda date de identificare fiscala (CUI, numar de inregistrare la Reg Comertului, cont bancar) si daca da, cum as putea sa le aflu (sunt publice? Este in obligativitatea mea sa le precizez in cerere? Pe net nu am reusit sa le gasesc)
- preiau integral continutul plangerii in noua cerere (plangerea era formulat pe 8 pagini, cu trimitere la legile aferente, jurisprunedenta etc) si anexez ca si la plangere toate fotocopiile necesare? undeva pe net am remarcat ca cererea trebuie redactata "succint", ori 8 pagini nu prae se incadreaza la succint. Modelul de plangere il am de la o speta similara care a castigat in instanta un proces asemanator, deci as prefera sa pastrez continutul integral,

Multumesc tuturor pentru raspunsuri la obiect, daca aveti experienta unor procese recente in 2013 contra Politie S 1.
sursa documentare:
www.avocatnet.ro/content/art...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:40, 14 Ianuarie 2014
In luna noiembrie plangerea insotita de pv, fotografii si alte documente ati inregistrat-o la Judecatoria sector 1 intr-un exemplar sau in doua exemplare? Pentru ca daca ati trimis plangerea si toate documentele intr-un singur exemplar este firesc sa va solicite sa mai depuneti in termenul de 10 zile inca un exemplar pentru comunicare.
LARATORY
In primul rand, multumesc pentru raspunsul prompt. In luna nov \"Plangerea\" am depus-o prin posta cu confirmare de primire, intr-un singur exemplar (efectiv, nu am stiut ca trebuie in dublu). Intr-adevat, in \"comunicarea adresa \" primita recent, la punctl B se specifica \" obligatia de a indica urmatoarele: Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un singur exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare dintre parti, conform art. 150 NCPC. C. Obligatia de a achita taxa de timbru in cuantum de 20 Ron.

Avand in vedere ca intre timp a intervenit un element extrem de important la dosar (o declaratia a Politiei in scris, catre mine, referitor la faptul ca intr-o situatie similara nu s-a dispus intocmirea de PV intrucat in urma analizei fapta nu constitie contraventie, cum pot integra acest nou document extrem de important in dosar?
Ma sfatuiti sa refac \"plangerea\" dupa modelul nou impus, cu adresa completa a reclamatului si daca reusesc sa obtin celelalte elemente de identiere fiscala (au CUI institutiile statului sau doar societatile comerciale?) ale Politie etc si sa le redepun in 3 exemplare reformulate impreuna cu dovada taxei de timbru? Documentul obtinut intre timp este extrem de important si se constituie ca proba indubitabila a abuzului Politiei, fiind redactat de Politie (raspuns oficial urmare a unei audiente si reclamatii scrise depusa de mine)

Eventual pot veni la prima infatisare cu documentul nou ca si proba in plus, sa-l depun exact in ziua infatisarii? Cred ca asa ar fi mai indicat, depunand efectiv o copie identica a primului exemplar

Multumesc inca o data pentru un nou raspuns
O seara buna
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
MalinIonescu, utilizator
Plângerea este o cerere de chemare în judecată. Orice cerere adresată unei instanțe este o cerere de chemare în judecată. În anumite materii, legiuitorul a dat o denumire cererii de chemare în judecată. Aceasta este și situația plângerii.

Plângerea contravențională și înscrisurile atașate acesteia trebuiau trimise în dublu exemplar, unul pentru instanță și unul pentru comunicare părții potrivnice. Acum trimiteți aceeași plângere, într-un singur exemplar. Nu trebuie să modificați plângerea inițială. Transmiteți exact ce v-a cerut instanța și exact în numărul de exemplare precizat de aceasta, respectiv plângerea trimisă inițial, nu ce ați citit pe net.

Trimiteți plângerea contravențională cu o adresă de înaintare în care arătați că, alături de plângere și de înscrisurile depuse inițial la instanță, trimiteți și documentul nr. x din data y comunicat dvs. de Poliție. Pe toate înscrisurile scrieți ”conform cu originalul” și semnați. La acestea atașați dovada achitării taxei judiciare de timbru. Datele de identificare prevăzute la art. 194, lit. a) teza a II-a Cod procedură civilă (CUI etc.) sunt trecute în cuprinsul unei cereri de chemare în judecată numai în măsura în care sunt cunoscute de reclamant.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala s.stefan s.stefan Buna ziua, Urmare a unui eveniment rutier, fara victime omenesti (doar tamponare), in care am fost implicat si desemnat vinovat prin intocmirea procesului ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi mai trebuie ? ku990 ku990 A. Obligatia de a depune in exemplare urmatoarele acte; cerere de chemare in judecata; inscrisurile doveditoare; B. Obligatia de indica urmatoarele; numele ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de chemare in judecata alina oana alina oana Buna ziua Am introdus o cerere de chemare in judecata ( actiune in pretentii) si am primit o comuniare adresa de la Instanta, in care trebuia in termen de 10 ... (vezi toată discuția)