avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala

Buna ziua,
Urmare a unui eveniment rutier, fara victime omenesti (doar tamponare), in care am fost implicat si desemnat vinovat prin intocmirea procesului verbal de contraventie, m-am indreptat impotriva acestui fapt printr-o plangere contraventionala in care am aratat motivele pentru care nu sunt de acord cu consemnarile agentului constatator.
Acum am primit de la judecatorie o adresa prin care sub sanctiunea anularii cererii mi se solicita:
1. Cerere de chemare in judecata in doua exemplare;
2. Obligatia de a indica fiecare capat de cerere iar pentru martori datele de identificare.
Avand in vedere aceste ascpecte, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarele:
1. Ce cerere de chemare in judecata trebuie sa depun, ce trebuie sa contina sau de ce chemare in judecata daca eu am inaintat o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie. Mentionez ca am mai facut o astfel de plangere cu alta ocazie si nu mi s-a solicitat cerere de chemare in judecata.
2. Ce dovezi trebuie sa arat eu? De exemplu sanctiunea si motivul pentru care am fost desemnat a fost ca nu am redus viteza iar in acel loc nu aveam obligatia sa fac acest lucru, fapt aratat in plangere mea prin trimiterea la articolul din legea care precizeaza acest fapt. De asemenea, motivul pentru care am fost implicat in eveniment a fost faptul ca in fata mea a intors brusc fara sa se asigure, un autoturism al carui nr de inmatricularenu nu l-am retinut., autoturism pe care l-am evitat si am intrat in coliziune cu un altul ce se afla stationat intr-un loc interzis.
Ce dovezi sa duc eu acum?
Constatarea celor intamplate s-a facut doar in baza declaratiei mele de avarii in care am aratat aceste aspecte si de care politistul nu a tinut cont.
Va multumesc si va rog sa-mi raspudeti punctual la nelamuririle mele sa pot sti ce sa fac astfel incat plangerea mea sa fie judecata.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:18, 21 Martie 2014
2. Obligatia de a indica fiecare capat de cerere iar pentru martori datele de identificare.

Din citatul de mai sus lipsesc unul sau mai multe cuvinte.

1. Prin ”cerere de chemare în judecată” se înțelege plângerea formulată de dvs. O plângere contravențională este o cerere de chemare în judecată. Aveați obligația să trimiteți plângerea în dublu exemplar, unul pentru instanță iar celălalt pentru Poliție. Acum tot ce trebuie să faceți este să trimiteți încă un exemplar al plângerii.

2. În plângere trebuia să propuneți probe pentru dovedirea pretențiilor dvs. (înscrisuri, martori etc.). Dacă nu aveți probe de propus, comunicați asta instanței.
Va multumesc pentru raspuns cu urmatoarele preciczari:
Citez ce mi se cere in adresa:

,,A. Obligatia de a depune in 2 exemplare urmatoarele acte: cererea de chemare in judecata;

B. Obligatia de a indica urmatoarele: aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere iar pentru martori, numele, prenumele si adresa de domiciliu/resedinta;
Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte, cf. art. 150 NCPC.

Nota: depuneti cererea de chemare in judecata semnata in dublu exemplar"

Mentionez faptul ca plangerea impreuna cu schite, copii la documente si tot ce am pus, au fost depuse in dublu exemplar.

Chiar nu pot sa-mi dau seama ce se intampla, au pierdut un exemplar sau ceea ce mi se cere e cu totul altceva???

Va rog sa ma lamuriti, multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Fie s-a rătăcit un exemplar al cererii, fie ați trimis-o nesemnată. Ipoteza arătată de doamna adriana_c este una viabilă.

Oricum, acum nu mai are sens să vă întrebați ce s-a întâmplat. Trimiteți cererea în dublu exemplar, după ce vă asigurați că ați semnat-o, însoțită de o scurtă adresă de înaintare în care menționați și faptul că nu aveți probe de propus (asta am înțeles din primul dvs. mesaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere inlocuita de ”cerere de chemare în judecatã” MalinIonescu MalinIonescu Bun ziua, Pentru contestarea unui PV de circulatie (nu a exista o contraventie reala, detin probe clare ca aplicarea legii s-a facut abuziv) am depus inca ... (vezi toată discuția)
Intrebare cu privire la o "comunicare adresa" andrei70 andrei70 Buna ziua! Acum cateva luni de zile am fost oprit de un agent de circulatie ce PRETINDEA ca are probe fotografice cum ca eu nu as fi oprit la o trecere de ... (vezi toată discuția)
Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)