Firma infiintata in 2013 microintreprindere,la sf anului realizeaza profit 50000 ron.Capital social 400 ron.
Va rog sa mi spuneti:
Nota de repartizare pe rezerve este 129=1068 80 ron(adica 20%din cap social)si se inregistreaza in data de 31.12.2013 sau in 2014 la aprobarea situatiilor financiare?
Daca repartizez acest profit pe dividende care-s inregistrarile contabile si in ce data se efectueaza acestea?(la data aprobarii bilantului sau in 31.12.2013?)
cum calculez impozitul pe dividende si cand?
Repartizarea rezervei legale se face la data bilantului, adica la 31.12.2013(punctul 248, alineatul 5 din Ordinul 3055/2009).
Repartizarea profitului pe destinatia dividende, se realizeaza dupa data deciziei AGA, in anul curent.
Inregistrarea repartizarii dividendelor:
1171 = 457 la data AGA
Plata dividendelor si retinerea impozitului aferent:
457 = %
512/531 cu valoarea neta a dividendelor
446 cu impozitul in cota de 16%, calculat si retinut
Impozitul se retine si plateste pana in data de 25 ale lunii urmatoare celei in care a avut loc plata dividendelor catre beneficiari si se raporteaza in declaratia 100, la randul 604.
In cazul in care dividendele nu sunt ridicate pana la sfarsitul anului, impozitul devine scadent la 25 ianuarie anul urmator.
Buna ziua,
Am citit mai sus si m-am uitat si eu in balanta de la Aprilie 2014. Nu ma pricep dar vad ca in balanta mea nu apar aceste conturi 446, 461, 1171-457.
Societatea are profit. In aceasta situatie, nu ar fi trebuit sa apara o repartizare de dividende (sau ceva de genul acesta)? Mai ales ca vad ca trebuia facuta si AGA pentru ele.
M-am uitat si la ianuarie si februarie 2014 si nu se vede nimic despre ele.
Daca gresesc, imi cer scuze anticipat. Ceva nu este in regula.
Multumesc frumos anticipat pentru ajutor.
Plata dividende
kittycriss
buna am o intrebare. Societatea cu asociat unic care este si angajatul firmei cu norma intreaga CIM pe per nedeterminata, am inteles ca poate incasa dividende. ... (vezi toată discuția)