avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrari contabile alocare dividende din profitul ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrari contabile alocare dividende din profitul anului 2013

Firma infiintata in 2013 microintreprindere,la sf anului realizeaza profit 50000 ron.Capital social 400 ron.

Va rog sa mi spuneti:

Nota de repartizare pe rezerve este 129=1068 80 ron(adica 20%din cap social)si se inregistreaza in data de 31.12.2013 sau in 2014 la aprobarea situatiilor financiare?

Daca repartizez acest profit pe dividende care-s inregistrarile contabile si in ce data se efectueaza acestea?(la data aprobarii bilantului sau in 31.12.2013?)
cum calculez impozitul pe dividende si cand?

Va rog o monografie contabile pe cazul expus...

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ANDRU55 , utilizator 17:32, 1 August 2014
Profitul anului precedent poate fi repartizat ca dividende prin hotarare a adunarii generale sau poate ramane nerepartizat, urmand ca sa se faca in anii urmatori.
Acele conturi (de inregistrare si plata dividende) vor aparea in balanta doar daca se decide in adunarea generala repartizarea de dividende si doar dupa data in care s-a tinut respectiva adunare generala in care s-a luat acea hotarare.
La 31.12 an curent: 129=106(rezerve legale),1171 (profit net nerepartizat)
Daca AGA hotaraste repartizare pe dividende: 1171=457(dividende brute);457=446 impozit pe dividende; 457 = 531,512 plata dividende nete; 446=512 plata impozit pe dividende pana la sf anului curent pt anul trecut;Atentie,nu se ridica dividende daca nu ai efectuat mai intai plata impozitului pe dividende

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende. care e cota de impozit pe dividende? anx anx :((#-o:-/ situatia: srl cu doi asociati 25% respectiv 75% obiect activ caen 7414: consultanta...... paltitoare de impozit pe profit, achitat in trim III ... (vezi toată discuția)
Plata dividende kittycriss kittycriss buna am o intrebare. Societatea cu asociat unic care este si angajatul firmei cu norma intreaga CIM pe per nedeterminata, am inteles ca poate incasa dividende. ... (vezi toată discuția)
Profit si dividende anomarairam anomarairam Buna ziua, Am in bilant la 31.12.2013 urmatoarele date: sold debitor 117 1211 sold creditor 121 2511 1. As putea sa imi recuperez pierderea din anii ... (vezi toată discuția)