Am 54 ani impliniti in oct 2013, am 31 ani vechime(1 an somaj ) dintre care 21 ani 9 luni in gr 1-a 100% .Conform rectificarii aduse la articolul 55 din legea 263/2010 as vrea sa intreb daca ma pot pensiona la limita de virsta si daca da, cind trebuie sa ma prezint sa depun dosarul.
Care este pct de pensie acum si cum as putea sa-mi dau seama daca mi s-a calculat corect punctajul e pensie.
Actualmente lucrez cu Carte de Munca la o firma. Care sint pasii care trebuie sa-i urmez daca ies la pensie ptr ca eu as vrea sa continui activitatea la acea firma dar tot cu Carte de Munca .
Pensie limita de varsta: la 65 ani, in octombrie 2024
Stagiul complet de cotizare = 35 ani
Pentru 21 ani gr.I aveti reducere 10 ani 6 luni din varsta standard de pensionare de 65 ani si un stagiu suplimentar 21 ani x 6 luni/an = 126 luni = 10 ani 6 luni
Stagiul realizat = 31 ani + 10 ani 6 luni = 41 ani 6 luni
Avand stagiul complet realizat, aveti dreptul la pensie limita de varsta cu reducere pentru grupa de munca in aprilie 2014.
Va pregatiti dosarul de pensionare, pe care sa-l depuneti la casa de pensii in luna aprilie, de ziua dvs. de nastere. Dupa primirea deciziei de pensionare, inmanati angajatorului o copie.
Cred ca ar fi bine sa vorbiti cu angajatorul despre faptul ca va depuneti dosarul de pensionare si ca doriti sa mai lucrati dupa pensionare.
La data comunicarii deciziei catre angajator, contractul dvs. de munca inceteaza de drept, dar daca angajatorul doreste va poate face un nou contract individual de munca.
Ca pensionar limita de varsta aveti dreptul sa cumulati pensia cu alte venituri.
Pensionare
Apostoaemihai
Sant nascut la 01.11.1955 am o vechime in munca de 37 ani din care 10 ani 10 luni si 28 zile in gr.I de munca in procent de 100%mentionat in cartea de ... (vezi toată discuția)