avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Sant nascut la 01.11.1955 am o vechime in munca de 37 ani din care 10 ani 10 luni si 28 zile in gr.I de munca in procent de 100%mentionat in cartea de munca.Intrebarea mea ar fi cand pot sa fac cererea de pensionare si de cand am dreptul la pensie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:17, 17 Septembrie 2015
Limita de varsta la 60 de ani.
Dosarul se poate depune incepand cu 01/11/2015.
Totusi daca eu am la gr.I 10 ani 10 luni si 28 de zile varsta standar de pensionare nu ar trebui sa scada cu 5 ani 5 luni si 14 zile?
Reducerea se acorda doar pentru anii intregi.
Totusi din vechimea totala,pe langa perioada de lucru in gr.I de munca mai am 13 ani lucrati pe santiere de constructii cu program de 10 ore/zi dar nu este specificat in cartea de munca precum ca am lucrat in gr.II de munca,dar este specificat venitul pe ora si cel lunar.Se poate cumula grupele de munca in stabilirea varstei de pensionare?Va multumesc!
Trebuie sa mai aveti minim 6 ani de grupa II- a pentru o reducere cu 1 an.
Apoi la fiecare 2 ani se mai acorda 6 luni,sau la 4 ani,1 an.

Alte discuții în legătură

Aplicarea legii 380/2013 siminaaneta siminaaneta Sunt nascut in aprilie 1955 (M). stagiu de cotizare: 8 ani si 5 luni gr.I. (pana in 2001); 12 ani, 9 luni si 15 zile gr.II. (pana in 2001); 9 ani, 3 luni si 15 ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie anticipata corneliunistor corneliunistor A fost corecta acordarea anilor de grupa si reducerea varstei de pensionare ??? ( varsta pensionarii 60 ani, varsta standard de pensionare de 65 de ani, ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi tata la pensie? tania79 tania79 buna ziua am si o intrebare este vorba despre tatal meu nascut la 29.01.1954,are 32 de ani efectivi vechime in campul muncii dintre care 11 ani la gr.I,11 ani ... (vezi toată discuția)