avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare si ITP expirate, suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare si ITP expirate, suspendare permis

Buna ziua!
In urma cu 3 luni am fost oprit de politie si ca urmare a verificarii s-a constatat ca asigurarea nu era valabila ,masina inmatriculata in Bulgaria drept consecinta mi s-au retinut placutele,talonu si permisul suspendat pe perioada cercetarilor. Am fost incadrat la art.85 alin.4 din OUG 195/2002.
In urma cu cateva zile am fost la IPJ si am vorbit cu politistul care se ocupa de caz, acum urmeaza sa ma duc iar...nu stiu de ce dureaza asa mult cercetarile,ce pot face ca sa imi scot permisul mai repede????
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:31, 13 Ianuarie 2014
OUG195
Art.85. -
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Fapta savarsita reprezinta infractiune. Vi s-a intocmit dosar penal. Daca in urma cercetarilor se trimite dosarul in instanta de catre procuror permisul se va anula in baza hotararii judecatoresti definitive. Pana la finalizarea dosarului pot trece 1-2 ani in functie de cat de aglomerat cu dosare este procurorul de caz.
Am inteles...dar cineva mi-a spus ca se poate face o plangere ca sa imi recuperez permisul macar pe durata cercatarilor, cum se poate face acea plangere?
Solicitati oficial procurorului de caz
Am inteles.dar problema este ca inca nu a ajuns dosarul la procuror...deocamdata este la politistul de la IPJ nu a fost inaintat catre parchet...si deocamdata este cu neinceperea urmarii penale...nu stiu ce sa fac ca recuperez permisul cat mai repede...
Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3) şi (5);
(2) La reţinerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin. (1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie.
(3) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit. a) şi d), precum şi în cele menţionate la art. 85 alin. (2) şi (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) şi (5) şi art.102 alin.(3) lit. a) şi c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.

O dovada fara drept de circulatie nu va fi prelungita.
Permisul nu il veti putea recupera decat in cazul in care veti primi NUP in cazul unei condamnari definitve acesta va fi anulat si veti putea sustine examen in vederea obtinerii unui nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada de circulatie permis suspendat pentru alcoolemie cryssa_pink cryssa_pink Buna ziua, Am urmatoarea situatie, unchiul meu a facut un accident doar cu daune materiale, iar altestarea cu etilotestul avea alcoolemie 0,86. I-au ridicat ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul cu numere provizorii expirate visan_veve visan_veve In ziua de 13 am condus autoturismul personal neverificad termenul la care autorizatia de circulatie expira,iar in momentul opririi de catre agentul de politie ... (vezi toată discuția)
Am circulat cu numere rosii expirate BratianuGMarius BratianuGMarius In ziua de 05 07 2012 am circulat cu numere rosii ezpirate de o zi ,chiar fara sa-mi dau seama ca 30 de zile inseamna de pe 05 pana pe 04 luna urmatoare si nu ... (vezi toată discuția)