avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare gaze arse de la centrala termica in curtea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare gaze arse de la centrala termica in curtea mea

Vecinul a facut o gaura orizontala(la 2-3m inaltime) in peretele sau(care este pe hotarul comun) pentru evacuarea gazelor de la centrala termica .Acesta evacuare se face deci in curtea mea . M-am uitat in Codul civil din 2013 si am vazut:
1)Art. 612 -Distanţa minimă în construcţii-Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar,dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
2) Art. 614 -Fereastra sau deschiderea în zidul comun-Nu este permis să se facă fereastră sau deschidere în zidul comun decât cu acordul proprietarilor.

Am dreptate? Ce pot sa fac spre a-l forta sa inchida gaura ?
Cel mai recent răspuns: garbiny , utilizator 10:46, 13 Ianuarie 2014
Nu e nici fereasta, nici deschidere aceea. Trebuie sa vorbiti cu el si sa verificati intai ce autorizatii are pentru evacuarea aia.
Notificare, discutii, mediere, instanta.
Aceasta gaura nu poate fi considerata o deschidere in zid?
In plus conf art 612 nu este o lucrare efectuata la mai putin de 60 cm de hotarul comun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie pe hat cristinahalosta cristinahalosta poate sa ma ajute cineva cu niste informatii: la ce distanta fata de gardul vecinului se poate construi o cladire, daca e . spre proprietatea vecinului se ... (vezi toată discuția)
Servitute -geam de lumina si aeririse ?????? Analore Analore Apelez la cunostintele dv. intr-o problema care imi este nelara, in cazul constructiei unui imobil chiar pe limita de hotarar intre 2 proprietatii, acestui ... (vezi toată discuția)
spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)