avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Venituri luate in considerare pentru pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Venituri luate in considerare pentru pensie alimentara

sotul lucreaza cu carte d munca la bingo romania unde castiga 400 ron plus bonuri, si paralele are si un contract de manadat la allianz tiriac unde castiga p baza d comision,,ajungand si la 4000-5000 ron...sunt luat ambele in considerare pt plata a 1/4 din venituri?pot sa nu fiu de acord cu plata unei sume fixe si sa vrea procent din castiguri?
Cel mai recent răspuns: ContSters243704 , utilizator 21:41, 19 Ianuarie 2014
Pensia este datorata din venitul lunar net.
Pensia de intretinere pentru un copil poate atinge plafonul maximal de 25 % din venitul net obtinut, venit ce are caracter de continuitate .


Veniturile sporadice cum sunt primele, premiile , recompensele, sporurile , diurnele nu sunt retinute pentru plata pensiei de intretinere.



La calcularea cuantumului pensiei de întreţinere nu se iau în considerare decât veniturile obţinute in mod constant, nu şi cele întâmplătoare: cele pentru ore suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transferare, de concediere şi, în general, sumele care nu au caracter permanent, cum sunt şi salariile compensatorii, în cazul disponibilizării debitorului pensiei.



Veniturile nete
reprezinta acele venituri care intra efectiv în patrimoniul debitorului obligatiei de întretinere sub forma unei sume de bani.


Veniturile amintite de dumneavoastra sunt realizate in mod constant, deci trebuie retinute la plata pensiei de intretinere.


multumesc frumos
el cu siguranta va spune ca are doar veniturile d la bingo rom adik 400 si bonuri,dar eu voi spine k mai are si altele mai mari

trebuie sa ne punem d acord dak va platii o suma fixa sau 1/4 sau pot sa cer eu 1/4...asta la notar knd depunem actele trebuie stabilit nu/
Nu aveti cui sa cereti doamna, daca vreti sa divortati la notar trebuie sa va intelegeti pe toate aspectele inclusiv asupra pensiei in suma fixa.
Daca nu va intelegeti, veti ajunge in instanta unde puteti cere 1/4 din venitul net, insa cade in sarcina dvs sa dovediti cat e netul real daca sunt venituri pe care el le ascunde si nu sunt inregistrate.
offtopic: va rog sa respectati regulamentul de poatare si sa nu mai scrieti ca pe mess cu k si precurtari de acest tip, multumesc.
am ca dovada o copie dupa acel contract de mandat de la care ia comisione constan..te lunar, este ok ca dovada?

Alte discuții în legătură

Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Plata cuantum pensie de intretinere de buna voie eagle_free eagle_free Buna ziua. Vreau sa ma interesez pentru un prieten care are obligatia platii pensiei de intretinere pentru un copil minor, fiind divortat de sotie. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste, practic, pensia de intretinere? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Revin cu o intrebare referitoare la plata efectiva a [b]pensiei de intretinere minor[/b]. In acest moment eu ca si tata ar trebui sa platesc ... (vezi toată discuția)