avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Facturare Italia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Facturare Italia

Buna ziua! Am o nelamurire, cand pleaca marfa cu factura pentru Italia, dar aceasta marfa se incarca de la ex. Bucuresti, trebuie sa fac aviz pana la locul in care se preda marfa pentru incarcarea de ex.Italia, ce trebuie sa contina acest aviz pana la Bacau-Bucuresti ( specific se transporta marfa cu o alta masinaa decat cea care face exportul), la Destinatar trebuie trecuta firma de It????
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: cristinasova , utilizator 18:40, 20 Ianuarie 2014
Buna seara,

Incercati sa formulati intrebarile dvs. coerent. Este destul de greu ca cineva sa inteleaga ce doritim cu atat mai mult sa va formuleze un raspuns.

Multumim
Nici eu nu inteleg nimic dar ca fapt divers, destinatarul se trece pe documentul de livrare( indiferent cine este) ; daca marfa pleaca de la dvs la SC x din baia mare, treceti firma din Baia Mare. Ei fac acolo cmr si trec pe urmatorul ( sau aviz, depinde de livrare)
asa este nu am fost foarte explicita, reformulez: O sc livreaza marfa la export, se intocmeste factura de export cu datele delegatului care face transportul extern si datele cumparatorului din IT(ex.), aceasta marfa pleaca din localitatea A catre localitatea B unde se afla transportatorul care efectueaza cursa externa, ma intreb daca este corect sa intocmesc aviz de insotire a marfii pana la localitatea B cu datele clientului din It. sau cum trebuie procedat corect!!! Va multumesc, sper ca m-am facut inteleasa....
specific ca transportatorul este inchiriat, nu este al sc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)
Cmr original daca fc este externa, fara tva roxannaboc roxannaboc Buna ziua , Daca facturez extern (fara tva ) este obligatoriu ca in firma sa am CMR in original la comanda sau este deajuns doar copie .Am inteles ca daca nu ... (vezi toată discuția)