avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... CMR original daca fc este externa, fara tva
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

CMR original daca fc este externa, fara tva

Buna ziua ,
Daca facturez extern (fara tva ) este obligatoriu ca in firma sa am CMR in original la comanda sau este deajuns doar copie .Am inteles ca daca nu am CMR original in firma si vine un control ma pune sa platesc TVA-ul la acea factura ?
Multumesc pt raspuns si daca este posibil sa ma ajutati si cu un link unde sa citesc legea aceasta .
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 11:17, 27 Februarie 2015
Legea CMR.
Se face in min 3 exemplare: unul ramane la firma, cu doua pleaca soferul. Unul ramane la destinatar, unul la transportator. Va trebuie o copie de la destinatar cu semnatura si stampila ( dovada ca marfa a parasit teritoriul romaniei )
Daca e cazul de export, va trebuie DVE ul ca dovada ca marfa a parasit teritoriul romaniei
Se poate obtine si online pe baza nr de inregistrare la vama.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari de bunuri in stat non ue lsanda lsanda O societatea din Romania, inregistrata in scopuri de TVA, FACTUREAZA ( in conditii EXW-asa apare pe factura) marfa unei alte societati din Comunitate, ... (vezi toată discuția)
Factura catre beneficiar non ue, livrare in stat ue gubernate gubernate Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea situatie: o societate inregistrata in Romania, inregsitrata in scopuri de TVA, factureaza marfa unei societati din ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara transport exworks irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? O SC platitoare tva din Romania livreaza in Germania (la fel platitoare de tva)marfa. Transportul este ... (vezi toată discuția)