Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns de specialitate si anume: Daca esti surprins de un politist FARA centura si esti oprit-amendat, iar tu nu recunosti ca nu o purtai, (situatie in care NU esti filmat ci doar vazut de acesta) ce sanse ai la contestatie: Cuvantul tau impotriva cuvantului lui? As vrea sa ma lamureasca cineva.
In astfel de situatii, agentul constatator are obligatia de a proba acuzația adusa contravenientului.
Trebuie sa formulati plangere contraventionala la judecatorie in termen de 15 zile.
Va dau dreptate dar este cuvantul agentului impotriva cuvantului contravenientului iar judecatorul va da intotdeauna dreptate agentului!
Eu am pierdut un proces deoarece judecatorul a concluzionat ca agentul "a observat direct" savarsirea faptei si ca plansele foto prezentate de politie nu au importanta, pe acestea nu se putea identifica nu numai ca nu se putea identifica numarul de inmatriculare dar nici macar tipul masinii (imaginile erau foarte neclare si alb/negru). Agentul care a "observat direct" se afla la o distanta de vreo jumatate de kilometru si a fost anuntat prin statie despre presupusa incalcare a regulilor de circulatie, neacordare de prioritate la pietoni.
Cum probeaza politia acuzatia adusa contravenientului daca nu are inregistrari?? Eu asta nu inteleg! Stiut fiind faptul ca in general politia solicita judecarea in lipsa nu cred ca trimite agentii constatatori sa participe la proces